Avatar uživatele
anonym

Dá se zkyslá smetana (ke šlehání) ještě použít?

Chtěla jsem dělat nepečený dort z piškotů, koupila 2 balení 33% smetany, ale pak jsem na to zapomněla a šlehajda je asi 2 dny prošlá. Úplně zhoustla, konzistencí i chutí je jako normální zakysanka. Ještě nikdy se mi to nestalo, tak nevím co teď s tím 🙂. Mám to vyhodit nebo by se to dalo na ten dort ještě použít? Případně znáte nějaké jiné využití-recept? Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, anonym před 4906 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Snad se vám bode hodit něco z odpovědí:
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/zkysla-mi-slehacka-cely-litr-poradte-mi-prosim-nejaky-recept

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Gollumek.88

čichnout k tomu, ono zkyslá nebo zkažená smetana se velice rychle pozná :) a samozřejmě zkontrolovat jestli se na hladině už nevyvinula nějaká komunita nechtěných tvorů v podobě plísně :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Tak to se mi ještě nestalo,mně,když zkysne,dá se jen vyhodit.No,ale píšete,že má chuť jak normální zakysanka.Zvláš­tní,tak pak ji využijte jako zakysanku.Do omáček,polévek,a na ten dort se dá použít také.(já ho ze zakysané smetany dělám běžně)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Určitě do smetany zašlehat lžičku hladké mouky a šup s tím do svíčkové, kulajdy, koprovky, houbové om. atd.Mňam

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek