Avatar uživatele
Questman

Dá se ve fritovacím hrnci nahradit fritovací olej sádlem?

Pokud ne tak proč?
Doplňuji:
Salsa verde : co jsem hledal tak sádlo má ze všech používaných tuků v kulinářství nejvyšší tepelnou odolnost

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4165 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
salsa verde

sádlo nesnese tak vysokou teplotu jako olej.
Doplňuji:
v tom případě se podívej na sádlo do Wikipedie…je tam údaj o kouřovém bodu…olej ho má rozhodně až při vyšší teplotě (než sádlo)

Upravil/a: salsa verde

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

používala jsem starý smaltový hrnec
rozpustila 2 tuky Iva na nich jsem si
vyráběla domácí hranolky friťák jsem
neměla a byly krásný dozlatova propečené
a křupavé ☺
ale sádlo se vážně použít nedá ani v lednici
dlouho nevydrží není to ztužený tuk, jako Iva
a na ní se dá smažit dlouhodobě a uchovávat
se dá taky..
Doplňuji:
GM,
já jsem nikdy domácí sádlo neměla
ani nejedla, tak to nemůžu posoudit..

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pájo

Tipnul bych si, že se sádlo bude ve fritéze připalovat.

Pokud se jedná o starší fritézu a nemá vysloveně v popisu možnost náplně – olej, sádlo… je vhodné používat jen ten olej.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Do friťáku dávám jedině sádlo, samozřejmě kvalitní, domácí. Hranolky i ostatní jídla jsou mnohem chutnější. Oleje jsou humus a největší hnus je ztužený pokrmový tuk.
ad.Briketka: že sádlo nevydrží v lednici? Uchováváme v konvích povázaných papírem v chladné místnosti od zabíjačky k zabíjačce a je pořád jako čerstvé. Vydrží déle než rok v pohodě až do nového.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek