Avatar uživatele
Kepler

Dá se ještě někde koupit polotovar pro přípravu tataráku?

Jaké jsou možnosti, pokud nemáte doma mlýnek na maso? Škrabat svíčkovou se mi nechce.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 2553 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Vídám v supermarketech, někdy i dvojbalení.
Vyzkoušela jsem, maso bylo velmi jemně namleto.
Rodina si připravila, dle své chuti (přežili a chutnalo jim 😁).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nechat si u řezníka namlet a raději ještě jednou přemlet na jemno. Nejlepší je ale stejně škrabaný tatarák.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… co myslíš pojmem polotovar? svíci a vejce nejni problém koupi kdekoli u řezníka, mletý či nadrbaný maso jsem viděl snad ve všech marketech, penáčem počínaje https://www.ak­cniceny.cz/ak­ce/tatarsky-biftek-1742429/ po globus …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Jasně že dá, ale za sebe bych to moc neriskoval. ;) :D :D

Ideální je zakoupit maso a hodně na jemno umlít, škrábání je moc pracné. Alespoň víš, co jíš.

Zdroj: http://akce.naj­dislevu.cz/853648-tatarsky-biftek.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Mc Merkurion: polotovarem myslím namleté maso na tatarák. Za totáče byl k dostání za 5 Kč/100 g. Penny ani Globus u nás není.

před 2553 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jo, tak jestli u vás není penny (kterej je v každý prdeli), tak pak holt hledat nejbližší skot a kur … to u vás opravdu nejni penáč? … jinak to byl jen příklad, opravdu to maj ve všech …

před 2553 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

U nás je jen Tesco, Kaufland, Lidl a Albert. Ani v jednom jsem ten polotovar neviděl (nebo jsem se nedíval dobře). Vidím to tak, že si to nechám umlít u řezníka, jenže oni by to v malém množství asi ochotni udělat nebyli. Takže koupím kilo a přebytek hluboce zmrazím. Ale bůh ví, co to udělá s kvalitou a jestli to po rozmražení bude pro tatarák vůbec použitelné.

před 2553 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Raději si ho doma umel sám. Já mám ještě ten komunistický ruční strojek na maso, dám do něj to nejjemnější kolečko (s nejmenšími dírami) a bohatě to stačí. Kdyby ti to nestačilo, tak to promel 2× po sobě a je to! Není nad čersvě umletý, to mi věř, zamrazením/roz­mrazením to strašně ztratí na chuti!

před 2553 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… tak to jsi blbě koukal, v kaufu to maj (včera viděno, tesco mívá dost často, lidl > ten se mi moc nelíbí, takže nevim, Albertmívá, ale záleží na umístění hyper/super marketu …

před 2553 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Tak jo, asi se budu dívat líp, ale stejně si myslím, že jednotlivé prodejny řetězce nemívají zcela totožný sortiment.

před 2553 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… to máš naprosto pravdu, proto taky vydávaj letáky pro jednotlivé provozovny, njmarkantnější je rozdíl u Alberta, následuje Tesco, Kaufland má rozdíly minimální a Penny skoro žádné …

před 2553 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

da ny: no jo, ale v kterém supermarketu? U nás jsou 4, ale neviděl jsem to ani v jednom. Já se po tataráku můžu utlouct.:-))

před 2553 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
da ny

Lidl má irské steaky a hovězí maso, možná i mleté…

před 2552 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
da ny

Penny, Kaufland, Globus.
Lidl mám ráda, má mnoho kvalitních výrobků (mléčné, šunky, uzeniny i konzervy (napěchovaná sklenice červeného zelí, kysané v plechovce, rajčata aj.), maso.
Zelenina je dražší než v Kauflandu či Tescu a Penny.
Po masu na tatarák jsem , ale v Lidlu nekoukala, v Bille též ne.
V Tescu jsem také zahlédla, ale není to možná stálý sortiment.

před 2552 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
jirkajirka

U řezníka koupím Asi dvacet deka hovězí zadní a doma ho usekám na mixeru pak už jen koření,žloudek a topinky

před 2553 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek