Ano, pořád se po něm můžu utlouct. Akorát ho nemůžeš žrát syrovej rovnou z pytlíku, to si moc nepochutnáš…
0 Nominace Nahlásit |
Proč ne? Sám si ho občas kupuju ve formě polotovaru jako mletý, nebo rovnou jako náplň do buchet (tam je ale podíl máku jen asi 30%). Ještě žiju a hmyz kolem mně taky nepadá. Musíš být tvrdý, bude hůř!
0 Nominace Nahlásit |
Že kupovaný je trošku nahořklý je jednak kvůli tomu, že při
kombajnové sklizni se některá semínka poškodí a tuk žlukne. Poškození
kombajnem by se dalo snížit na minimum, kdyby se chtělo, seřídilo a
vylepšilo.
Ale od kombajnu to nikdy nebude ono, protože větší neplechu asi dělají
špatné makovice. Doma je člověk vyhodí už při ruční sklizni, protože
neštěrchají (a pak si ty dobré už může vymlátit na nějakém domácím
přípravku), nebo může špatné makovice vyhodit až při vykrajování,
pokud to dělá nožem.