Nebaví mě česnek loupat a všelijak upravovat mletím, drcením, strouháním apod., tak mě napadlo udělat si jednorázově zásobičku polotovaru a šoupnout to do mrazáku. Myslíte že by to šlo? Nebo z toho po rozmrazení vznikne něco strašného? Rozhodně nechci nějaké česnekové pasty se solí, nebo prášek ze sušeného česneku.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, CTTON před 1714 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Tak cesnek se zmrazit da. A zmrazeny se i prodava, jak jsem se docetla na
poptavka.net
Rodice z nej delali cesnekovou pastu, to bylo doma smradu, ale pak bylo fajn
mit ho vzdy po ruce. Ted si koupim jen tolik, kolik potrebuji.
Zdroj: http://www.nasezahrada.com/uchovani-vyloupaneho-cesneku/
Upravil/a: yuko
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, paul1, Kepler
před 1714 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit |
Jako myslíš jednorázově do zásoby nadrtit a zamrazit? No, určitě by to
šlo, ale otázka je, jestli by to nemělo stejný efekt, jako namletí pepře
do zásoby. Nebudu spekulovat o kupovaném mletém pepři (do toho semelou
kdeco a výsledný sajrajt má k pepři celkem daleko), ale o doma semletém
celém pepři a skladovaném v prachovnici (se zabroušeným hrdlem)
z tmavého skla.
Prostě to není ono, jako když máš mlýnek na pepř a dle potřeby si
navolíš hrubost a z nameleš si dle aktuální potřeby. (V RUČNÍM
mlýnku, žádné vysoké otáčky!)
Jedna věc je třeba předpřipravená petrželka, OK, ale česnek je taktéž silně aromatický jako pepř a tou předpřípravou bys ho dle mne o dost těch prchavých látek i po následném zamražení připravil. Ale je to jen domněnka, možná kdybys ho ihned po drcení zvakuoval (pokud máš možnost) a vzápětí zamrazil by to mohlo být v poho.
Ruku na srdce Keplere, zrovna česnek podobně jako cibule mi nepřijde zase až tak problematický. Venkoncem ho oloupeš jen rukou (pokud není vyloženě čerstvě sklizený – tedy až na „bubáka“, ten se musí odkrojit) a dobré mačkátko (ruční lis-drtič https://www.ikea.com/cz/cs/p/koncis-lis-na-cesnek-nerezavejici-ocel-00089163/ ) na česnek easy odvede zbytek. Doby, kdy se česnek třel nožem či lžící jsou dávno pryč, až na vyjímky, kdy potřebuješ vyloženě česnekovou kašičku.
Venkoncem zkus, za pokus to stojí a kdoví, třeba se úspěch dostaví. ;) :)
0 Nominace Nahlásit |
Jak je možný, že ti vyšla otázka (TATO), položená v časech dávno před covidem? Zástupy uživatelů včetně mě ti zde na ni už odpověděly, ovšem odpovědi ti nevydali. Zajímavé. Nadupaný server, nebo vyjímečný nakladatel? Kdo ví… (;
0 Nominace Nahlásit |
alien: jasně, udělat si polotovar z rozšmelcovaného česneku, abych ho měl vždy pohotově při ruce. Já ty oloupané stroužky dezintegruju pomocí obyčejného tyčáku s redukcí a nádoby se sekáčkem na zeleninu. Záležitost pár vteřin. Pak z té masy udělám šulina a šup s ním do mrazáku. Pak už budu jen ulamovat nebo usekávat jen potřebné množství. Já měl jen obavy, jestli z toho nevznikne nějaký sajrajt. Třeba zrovna cibule se takto nedá.
zjentek: já už se na to ptal? No tak vidíš, jakého mám hosipa. Ale pořád nevím, třeba se mezitím našli jiní, co vědí.
A já myslel, že na hosipa jsem tu generál já. Zklamals mne… (;
Mimochodem, když pověsíš celý palice pod šopu… no ne, nebudu se opakovat… nebudu to dělat! To je past vedle pasti pičo, hoši ja jedu do piče ztadyma!! https://www.youtube.com/watch?v=SiUz_akTmcY
A já tady nemohu nominovat odpovědi, konkrétně odpověď aliendrona? No tak to už je vrchol všeho, hotové vyvrcholení… );
Nominovat můžeš, ale jen od zadavatele otázky to má efekt 5ti bodů navíc a udělení velkého palce.
Bullshit. Chtěl jsem nominovat a není to nožný, prostě to nepracuje správně. Je to pokažený asine… napíše mně hlášku, že nominovat mohou pouze Au a Ag, což mě uráží. (; A možná to ani neví, kdo by to vědět měl, takže třeba na to mrknout! (;
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |