Francouzské označení pro víno z určitého sudu, většinou pro směs různých odrůd. Regionálně různý význam: v Champagne jsou například míchány (asemblerovány) partie z různých oblastí a často z rozdílných let v jedno cuvée. Tím se vytvoří určitý styl a kvalita vína. V mnoha zemích připravují někteří producenti vedle vín standardních apelací také speciální couvée, tak se mohou označovat domácí značky nebo výběrová vína zvláštní kvality nebo směsi z různých vinohradů nebo odrůd vína jako couvée.
0 Nominace Nahlásit |
Couveé je tzv. kupáž, která spočívá ve scelování neboli mísení několika odrůd vína dohromady. Důvodem je využití různých specifických vlastností každé odrůdy.
0
před 5583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |