Avatar uživatele
zjentek

Co znamená španělský ptáček naruby? Jak takový ptáček vypadá?

V menu je španělský ptáček, ovšem naruby. Jak to bude vypadat? Jít do toho?


Děkuji všem. A ukázalo se, že tento ptáček se v receptech běžně vyskytuje, ovšem pod jiným pojmem>>> https://www.go­ogle.com/sear­ch?q=rozl%C3%AD­tan%C3%BD+pt%C3%A1%C4%8D­ek&oq=rozl%C3%AD­tan%C3%BD+pt%C3%A1%C4%8D­ek&aqs=chrome­..69i57j0l6j6­9i61.5047j0j7&sou­rceid=chrome&i­e=UTF-8

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1362 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

To co má být v ptáčkovi, je v omáčce. 🙂
Španělský ptáček naruby:
Ingredience: 500 g hovězího masa, 2 vejce natvrdo, 1 velká okurka, 1 plátek špeku, 2–3 silnější kolečka Junioru nebo jiného měkkého salámu, 1 velká cibule, 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 3 polévkové lžíce hladké mouky, olej, sůl, pepř, maggi

Technologický postup: Maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli a pak k ní přihodíme maso a osmahneme. Poté přidáme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1–1,5 l horké vody z konvice a vaříme, dokud není maso měkké. Když maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10–15 minutek. Pak smícháme studenou vodu se 3 lžícemi hladké mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut. Hotovou omáčku ještě dosolíme a dochutíme pomocí maggi. Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.
https://www.ces­kenapady.cz/spa­nelsky-ptacek-cnp-1110-9530.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
MichaelOffic

Že není nic zabaleno v mase, a všechno je v to v omáčce zavařené. Chutná to stejně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Já tomu říkám rozstřelenej ptáček, to stačí všechno nakrájet na kousky a připravit dohromady v troubě. Je to bez práce, kdy by se chtěl crcat s roládkama.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… to nevím, ale za to víž, jak vypadá dg ROZSTŘÍLENEJ ptáček >>> nejni zabalenej …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1145 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

iceT „…to stačí všechno nakrájet na kousky a připravit dohromady v troubě. Je to bez práce, kdy by se chtěl crcat s roládkama…“
Mno jednou jsme se rozcházeli z nějaké akce, vyšli jsme na náměstí k busové zastávce a tam nás zaskočila neuvěřitelná vůně… Takže jsme všichni houfně zapadli do blízké hospůdky a objednali si k brzkému obědu španělského ptáčka. To byla taková lahoda… Maso křehké, jemné, příjemně opečené, náplň to správně dochutila… Báseň. Tohle jentak neuděláš když všechno nahážeš na pekáč a dáš do trouby.
Já zrovna moc na hovězí (a maso vůbec) moc nejsem, ale tohle bych si rád zopáknul.

před 1362 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

To je pravda, však taky nehodím vše do trouby najednou, maso na kostky zatáhnu na opečené cibulce, postupně přidávám další ingredience a až pak to hodím do trouby. Maso mám taky měkké a rozpadavé a chlapovi chutná, což je pro mě dostačující.

před 1360 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
MichaelOffic

Glutamany a nějaké maggi je tak pro lidi kteří nedokážou dochutit jídlo přirozenou cestou jako jsou bylinky, sůl, pepř, kmín, zelenina atd.

před 1362 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
MichaelOffic

marci1 – fuj proč maggi? To jsou snad lidi antitalenti ze nedokážou nic dochutit bez chemie?

před 1363 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Maggi není žádná chemie, to jsou neopodstatněné předsudky, podobně jako tvrzení, že se vyrábí z koňských kopyt. Tu hlavní chuť tam dodává libeček. Ostatní složky, jako glutamát nebo ribonukleotidy jsou přírodní nebo přírodně identické látky. Jen nevím, jaké je tam použito aroma, ale toho je tam stejně minimální množství. I ta aromata a ochucovadla jsou většinou také přírodně identické látky.

před 1363 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Ametyst

Kepler: maggi se vyrábí vařením jakýchkoliv masných odpadků v kyselině solné pod zpětným chladičem. Po rozložení proteinových vazeb se směs neutralizuje louhem sodným.

před 1363 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

A glutamát sodný je co? T je podle tebe bylinka?
https://www.mar­git.cz/encyklo­pedie/glutamat-sodny/

před 1363 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek