V menu je španělský ptáček, ovšem naruby. Jak to bude vypadat? Jít do toho?
Děkuji všem. A ukázalo se, že tento ptáček se v receptech běžně vyskytuje, ovšem pod jiným pojmem>>> https://www.google.com/search?q=rozl%C3%ADtan%C3%BD+pt%C3%A1%C4%8Dek&oq=rozl%C3%ADtan%C3%BD+pt%C3%A1%C4%8Dek&aqs=chrome..69i57j0l6j69i61.5047j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1381 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To co má být v ptáčkovi, je v omáčce. 🙂
Španělský ptáček naruby:
Ingredience: 500 g hovězího masa, 2 vejce natvrdo, 1 velká okurka,
1 plátek špeku, 2–3 silnější kolečka Junioru nebo jiného měkkého
salámu, 1 velká cibule, 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice,
3 polévkové lžíce hladké mouky, olej, sůl, pepř, maggi
Technologický postup: Maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Na oleji
necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli a pak k ní přihodíme
maso a osmahneme. Poté přidáme plnotučnou hořčici, ještě vše
promícháme a přilijeme asi 1–1,5 l horké vody z konvice a vaříme,
dokud není maso měkké. Když maso změkne, tak do omáčky přihodíme
pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10–15
minutek. Pak smícháme studenou vodu se 3 lžícemi hladké mouky a nalijeme
do omáčky. Povaříme dalších 10 minut. Hotovou omáčku ještě dosolíme
a dochutíme pomocí maggi. Můžeme podávat s rýží nebo houskovým
knedlíkem.
https://www.ceskenapady.cz/spanelsky-ptacek-cnp-1110-9530.html
0 Nominace Nahlásit |
Že není nic zabaleno v mase, a všechno je v to v omáčce zavařené. Chutná to stejně.
0 Nominace Nahlásit |
Já tomu říkám rozstřelenej ptáček, to stačí všechno nakrájet na kousky a připravit dohromady v troubě. Je to bez práce, kdy by se chtěl crcat s roládkama.
5Kdo udělil odpovědi palec? GM, Dochy, Mc Merkurion, zjentek, aliendrone
před 1382 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… to nevím, ale za to víž, jak vypadá dg ROZSTŘÍLENEJ ptáček >>> nejni zabalenej …
3Kdo udělil odpovědi palec? Dochy, zjentek, aliendrone
před 1382 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
iceT „…to stačí všechno nakrájet na kousky a připravit dohromady
v troubě. Je to bez práce, kdy by se chtěl crcat s roládkama…“
Mno jednou jsme se rozcházeli z nějaké akce, vyšli jsme na náměstí
k busové zastávce a tam nás zaskočila neuvěřitelná vůně… Takže jsme
všichni houfně zapadli do blízké hospůdky a objednali si k brzkému obědu
španělského ptáčka. To byla taková lahoda… Maso křehké, jemné,
příjemně opečené, náplň to správně dochutila… Báseň. Tohle jentak
neuděláš když všechno nahážeš na pekáč a dáš do trouby.
Já zrovna moc na hovězí (a maso vůbec) moc nejsem, ale tohle bych si rád
zopáknul.
To je pravda, však taky nehodím vše do trouby najednou, maso na kostky zatáhnu na opečené cibulce, postupně přidávám další ingredience a až pak to hodím do trouby. Maso mám taky měkké a rozpadavé a chlapovi chutná, což je pro mě dostačující.
Glutamany a nějaké maggi je tak pro lidi kteří nedokážou dochutit jídlo přirozenou cestou jako jsou bylinky, sůl, pepř, kmín, zelenina atd.
marci1 – fuj proč maggi? To jsou snad lidi antitalenti ze nedokážou nic dochutit bez chemie?
Maggi není žádná chemie, to jsou neopodstatněné předsudky, podobně jako tvrzení, že se vyrábí z koňských kopyt. Tu hlavní chuť tam dodává libeček. Ostatní složky, jako glutamát nebo ribonukleotidy jsou přírodní nebo přírodně identické látky. Jen nevím, jaké je tam použito aroma, ale toho je tam stejně minimální množství. I ta aromata a ochucovadla jsou většinou také přírodně identické látky.
Kepler: maggi se vyrábí vařením jakýchkoliv masných odpadků v kyselině solné pod zpětným chladičem. Po rozložení proteinových vazeb se směs neutralizuje louhem sodným.
A glutamát sodný je co? T je podle tebe bylinka?
https://www.margit.cz/encyklopedie/glutamat-sodny/
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |