Svrchně kvašená piva obvykle kvasí při teplotě 15–20° C. Při svrchním kvašení je většinou víko kvasné nádoby uzavřené a CO2 uniká přes kvasnou zátku. Doba kvašení těchto piv se obvykle pohybuje od tří týdnů do několika měsíců. 🙂
Zdroj: http://www.pivovar-kocour.cz/cs/svrchne-kvasena
0 Nominace Nahlásit |
Host si objednává pivo, které vzniklo svrchním kvašením.
Svrchní – jde tedy o odborný pojem z pivovarnictví při kvašení piva.
Svrchní kvašení je to, při kterém kvasinky vystupují na povrch;
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=svrchn%C3%AD
"Spodně kvašené pivo to je klasika – Granát, Prazdroj.
Svrchně kvašené chutnají květnatě nebo ovocně a pro řadu pivařů nejsou ani pivem. Ale upřímně – jsou starší než ty druhy, na které jsme zvyklí, a každý labužník si je dokáže vychutnat stejnou měrou jako hořkost plzně."
Zdroj: http://www.lidovky.cz/dva-druhy-dve-chuti-0of-/zpravy-domov.aspx?c=A051123_145602_ln_pivo_hlm
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4621 | |
led | 3002 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2240 | |
zjentek | 1650 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1315 |
Divadlo |
Etiketa |
Kulturní akce |
Literatura |
Náboženství |
Ostatní kultura a společnost |
Historie |