Zkratka UHT znamená Ultra High Temperature (velmi vysoká teplota). Nežádoucí mikroorganizmy jsou eliminovány zahřátím mléka na teplotu cca 138 °C po dobu cca 4 vteřin a následným schlazením.
6Kdo udělil odpovědi palec? ReHu, led, elektrikář, Michal Kole, Rocker, Bičiště
před 5005 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Trvanlivé mléko je ošetřeno UHT ohřevem, jedná se o šokové zahřátí na teplotu kolem 150 C po dobu několika málo vtěřin. Dojde tak ke zničení většiny bakterií a zárodků, které se v mléce přirozeně vyskytují.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |