Avatar uživatele
Dvorní šašek

Co si nejraději dáváte k tatarskému bifteku? Bez čeho si ho nedovedete představit?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, paul1, aliendrone před 785 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Alesh

Zcela nečekaně topinky s česnekem! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Syrové maso nejím, nejsem pes.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Filip84

Nejím to, stejně, jako nemám rád 육회.

Já úplně syrové maso nemám rád, nechutná mi to. Ne, že bych to nesnědl, než indiána, nebo věneček, tak rozhodně raději kus syrové flákoty, ale tady je syrové maso, plus 100+1 kravin k tomu: ketchup, worcestershire sauce, žloutek… Proč?

Já mám rád, třeba, na plátky nakrájené libové maso – vepřové, koninu, hovězí, i ta kuřecí prsa, která se položí do misky na nudle a přelijí vařícím vývarem.

To se udělá bílý vývar (zázvor, česnek, cibule), najemno se naseká tak 5 kg kostí, a k tomu se vrazí ještě tak 1.5 kg kostí s masem („obíraček“), vrazí se do toho vavřín, hřebíček, opálená cibule a celý pepř, zaleje se to tím bílým vývarem, a táhne se to tak 8 – 24 hodin. Pak se to nechá zchládnout, scedí se to přes plátno, znovu uvede do varu, vrazí se do toho rybí a sójová omáčka (na drůbež světlá, na hovězí a vepřové tmavá, na koninu víc rybí omáčky – je sladká), mírně se to osolí. Na pánvici se orestují hřiby na sezamovém oleji – shitake, klouzci, lišky, hnědé žampióny … .

Vezmeš misku, dáš do ní porci rýžových nudlí, na to položíš na tenké plátky nakrájené, syrové, maso (hodně masa!), přidáš ty orestované hřiby, zelenou cibuli nakrájenou na krátké proužky a zaleješ to vařícím vývarem. Pak na to vrazíš kolečko citrónu, libeček, bazalku, hladkolistou petržel a koriandr (všecko čerstvé).

Máš tam maso, které bylo syrové, tím vařícím vývarem se zatáhne, uvnitř je krásně šťavnaté. Samozřejmě, ty věci k tomu všecky ladí. Proč bych měl jíst nějaký „mišuňk“ ve stylu „tataráku“? 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Stejně jako Alesh. Není to jen tak (jak si možná někdo myslí), na téma „správný tatarák“ a „správná topinka“ bych mohl sepsat stať, ale předběhl mě Filip84 (děffka!), takže nebudu nosit dříví do lesa – NIC NEBUDE!
A jestli jsem tím zdržením se nikomu neudělal radost, tak jsem nakrklej, bo si to chci odfajfkovat jako „denní dobrý skutek“. Chmeydi! ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Justin1

Taky nejím syrové maso. Když někde vidím tatarák, beru si jenom topinky a česnek a k tomu pivo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Syrové maso nedáváme ani psovi ;D O tasemnici také nestojím a co kdyby krávy zase byly šílené… ;D ;D ;D
Tatarský biftek (z hovězího nebo vepřového masa), mám na talíři tak, sotva 1× za 5 let, s topinkou, potřenou česnekem

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

Taky nejím tatarák, ostatně dotaz na toto téma je zde už poněkolikáté. Taky ovšem nejím jiné syrové maso, byť se tváří jako uvařené přelitím horkým vývarem, a rozhodně nejím nic, kde jsou byť jen stopy zázvoru.

Avatar uživatele
aliendrone

Filip84>>> Nejíst tatarák?!? Twl to hraničí skoro se zločinem, minimálně jsi v podezření z kolaborace s vegany, zdravovýživoženami a dalším hovězím… ;) :D :D

Avatar uživatele
Filip84

aliendrone: Když uvážíš, že já, v průměru, spotřebuju 0.5 – 1 kg masa za den, tak mi přijde obvinění z kollaborace s vegany a spol. poněkud, no, hodně mimo! 🙂

Avatar uživatele
aliendrone

Filip84>>>Podezření POSÍLENO (1kg MASA/den??)! ;) :)
Leda bys do toho počítal i všelijaké „párky“ a obecně moderní produkty potravinářského průmyslu, ktderé opravdové masov poprvé uviděly až na přidané etiketě. Další možností je, že tvé pravé jméno je Mr. O'Thesaneck! ;) :D :D

Avatar uživatele
cochee

…ano a taky s Putinem a NWO 😛

Nový příspěvek