Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, paul1, aliendrone před 802 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zcela nečekaně topinky s česnekem! 🙂
4Kdo udělil odpovědi palec? GM, da ny, aliendrone, Dvorní šašek
před 802 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Syrové maso nejím, nejsem pes.
3Kdo udělil odpovědi palec? da ny, Justin1, Dvorní šašek
před 802 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejím to, stejně, jako nemám rád 육회.
Já úplně syrové maso nemám rád, nechutná mi to. Ne, že bych to nesnědl, než indiána, nebo věneček, tak rozhodně raději kus syrové flákoty, ale tady je syrové maso, plus 100+1 kravin k tomu: ketchup, worcestershire sauce, žloutek… Proč?
Já mám rád, třeba, na plátky nakrájené libové maso – vepřové, koninu, hovězí, i ta kuřecí prsa, která se položí do misky na nudle a přelijí vařícím vývarem.
To se udělá bílý vývar (zázvor, česnek, cibule), najemno se naseká tak 5 kg kostí, a k tomu se vrazí ještě tak 1.5 kg kostí s masem („obíraček“), vrazí se do toho vavřín, hřebíček, opálená cibule a celý pepř, zaleje se to tím bílým vývarem, a táhne se to tak 8 – 24 hodin. Pak se to nechá zchládnout, scedí se to přes plátno, znovu uvede do varu, vrazí se do toho rybí a sójová omáčka (na drůbež světlá, na hovězí a vepřové tmavá, na koninu víc rybí omáčky – je sladká), mírně se to osolí. Na pánvici se orestují hřiby na sezamovém oleji – shitake, klouzci, lišky, hnědé žampióny … .
Vezmeš misku, dáš do ní porci rýžových nudlí, na to položíš na tenké plátky nakrájené, syrové, maso (hodně masa!), přidáš ty orestované hřiby, zelenou cibuli nakrájenou na krátké proužky a zaleješ to vařícím vývarem. Pak na to vrazíš kolečko citrónu, libeček, bazalku, hladkolistou petržel a koriandr (všecko čerstvé).
Máš tam maso, které bylo syrové, tím vařícím vývarem se zatáhne, uvnitř je krásně šťavnaté. Samozřejmě, ty věci k tomu všecky ladí. Proč bych měl jíst nějaký „mišuňk“ ve stylu „tataráku“? 🙂
3Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Justin1, Dvorní šašek
před 802 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stejně jako Alesh. Není to jen tak (jak si možná někdo myslí), na téma
„správný tatarák“ a „správná topinka“ bych mohl sepsat stať, ale
předběhl mě Filip84 (děffka!), takže nebudu nosit dříví do lesa – NIC
NEBUDE!
A jestli jsem tím zdržením se nikomu neudělal radost, tak jsem nakrklej, bo
si to chci odfajfkovat jako „denní dobrý skutek“. Chmeydi! ;) :D :D
2Kdo udělil odpovědi palec? Alesh, Dvorní šašek
před 802 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taky nejím syrové maso. Když někde vidím tatarák, beru si jenom topinky a česnek a k tomu pivo.
1Kdo udělil odpovědi palec? Dvorní šašek
před 802 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Syrové maso nedáváme ani psovi ;D O tasemnici také nestojím a co kdyby
krávy zase byly šílené… ;D ;D ;D
Tatarský biftek (z hovězího nebo vepřového masa), mám na talíři tak,
sotva 1× za 5 let, s topinkou, potřenou česnekem
0
před 798 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taky nejím tatarák, ostatně dotaz na toto téma je zde už poněkolikáté. Taky ovšem nejím jiné syrové maso, byť se tváří jako uvařené přelitím horkým vývarem, a rozhodně nejím nic, kde jsou byť jen stopy zázvoru.
Filip84>>> Nejíst tatarák?!? Twl to hraničí skoro se zločinem, minimálně jsi v podezření z kolaborace s vegany, zdravovýživoženami a dalším hovězím… ;) :D :D
aliendrone: Když uvážíš, že já, v průměru, spotřebuju 0.5 – 1 kg masa za den, tak mi přijde obvinění z kollaborace s vegany a spol. poněkud, no, hodně mimo! 🙂
Filip84>>>Podezření POSÍLENO (1kg MASA/den??)! ;) :)
Leda bys do toho počítal i všelijaké „párky“ a obecně moderní
produkty potravinářského průmyslu, ktderé opravdové masov poprvé uviděly
až na přidané etiketě. Další možností je, že tvé pravé jméno je Mr.
O'Thesaneck! ;) :D :D
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |