Myslím, že neni třeba zkoumat zda je zdravé či škodlivé. Je to stejné, jako každý jiný ohřev. Na zdraví obsluhy ani konzumentů nebude mít zřejmě žádný vliv.
0 Nominace Nahlásit |
Já si nejsem jist… Mě se nelíbí víceméně otevřený indukční přenos energie (na poměrně vysokých výkonech). Nejsem si jist „jak“ a „jak dobře“ maj zajištěný možný únik energie. Indukční pece se třeba používají i v průmyslu a poměrně dlouho, ale tam lze přeci jen poněkud lépe zajistit kvalitu přenosu: jak tvar magnetického okruhu tak materiál je daný.
Aby nedošlo k omylu: Nemyslím si, že pokrm tepelně upravený na indukčním vařiči by mohl být lepší či horší než stejný pokrm stejně připravený na vařiči s jiným obvyklým způsobem ohřevu. Otázkou pro mně zůstává jestli může mít indukční ohřev vliv na osoby v blízkém okolí (kuchaře)
Upravil/a: Dochy
0 Nominace Nahlásit |
Opravdu nevím. Názory se různí. Ve Wiki jsem se dočetla, že pro lidi se srdečními stimulátory a defibrilátory může indukční vařič znamenat nebezpečí (velké indukční proudy mohou ohrozit jakoukoliv elektroniku). ☹
0 Nominace Nahlásit |
Konzumace jídla připravovaného elektrickou energií dodává organismu
nejméně prány ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1na ) ze všech
možných způsobů přípravy jídla.
Co si myslím? Asi to bude na prd, nejlepší bude přímý oheň ;)
0 Nominace Nahlásit |
Nemyslím si, že je škodlivé – asi jako každé jiné, spíš ze zaměř z čeho máš povrch nádobí než samotnou indukci ;).
0
před 3106 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Neexistuje žádný vědecký důkaz o přímé škodlivosti elektromagnetického záření. Neexistuje způsob, jak by mohl ohřev jídla pomocí této technologie poškodit zdraví konzumenta – stejně jako u mikrovlnné trouby po vypnutí zářiče záření vymizí a nelze nijak naměřit – je to neionizující záření.
0
před 3106 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Rychlý a levný způsob vaření zřejmě může být nebezpečný zejména
pro kucheře, jídlo vařené na plynu je údajně „zdravější a
chutnější“ než na jakékoliv „elektrice“ ;)
„Dosud se mluvilo spíše o škodlivosti mikrovlnek, nyní si můžeme do
skupiny rizikových "domácích“ technologií založených na využití
efektů neionizujícího elektromagnetického záření zařadit další."
Zdroj: http://1elektrosmog.pise.cz/140-nebezpecne-indukcni-varne-desky.html
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=3&t=4123
Upravil/a: da ny
0
před 3106 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Marsyas:„Neexistuje žádný vědecký důkaz o přímé škodlivosti elektromagnetického záření. “
Bacha, neexistence důkazu nějakého jevu není důkazem neexistence jevu.
Pozor, to si dobře uvědomuji. Ale vliv elektromagnetického záření na člověka je intenzivně zkoumán už od 50. let a nikdo nikdy nic neprokázal. Až v poslední době všichni šílí s elektrosmogem a GAČR dokonce přiděluje granty na vývoj antielektrosmogové látky. Pro škodlivost mluví pouze pobléznění autoři a autorky konspiračních webů, odkud tento nízor přejímají i takové ty zdravoživotněstylové weby.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |