Avatar uživatele
paul1

Co se vlastně změnilo?

Chléb, který je starší a tím tvrdší, dávám pro oživení – změknutí do mikrovlnky. I dvoudenní chléb je po ohřátí na nízký výkon (300 W) po
době cca 1 minuty měkký jako molitan a „dýchá čerstvostí“. Dávám ho do mikrovlnky na talířku (čtvrtku) a přikrývám poklopem z PH.
Do talířku nepřidávám žádnou vodu. Co se vlastně stane, že chléb „zčerství“? Jaká proměna tam proběhne? Chléb vydrží takto „čerstvý“
od snídaně až do večera.

V reakci na některé odpovědi doplňuji stanovisko k mikrowelle:
Copilot
Mikrovlnné trouby jsou v běžném provozu neškodlivé pro lidské zdraví. Přestože se kolem nich objevují obavy, pojďme se podívat na několik faktů:

Jak mikrovlnná trouba funguje?
Mikrovlnná trouba mění elektrickou energii na elektromagnetické vlny, které ohřívají jídlo. Tyto mikrovlny hlavně působí na molekuly vody, ale také na tuky a sacharidy.
Teplo se uvolňuje na molekulární úrovni, což zajišťuje rovnoměrné ohřátí potravin.
Je záření z mikrovlnné trouby škodlivé?
Mikrovlnná trouba vydává neionizující záření, podobné jako z mobilního telefonu, ale mnohem silnější.
Je důležité si uvědomit, že toto záření nemá nic společného s atomovými bombami nebo jadernými haváriemi.
Mikrovlnná trouba je navíc vybavena kovovým stíněním, které účinně brání úniku záření ven.
Jak minimalizovat rizika:
Nepoužívejte plastové obaly při ohřevu jídla, protože některé látky z plastu mohou reagovat s potravinami.
Řádně prohřejte jídlo, abyste zničili případné bakterie.
Vědecké studie neprokázaly, že by mikrovlnné trouby měly negativní vliv na lidské zdraví. Pokud dodržujete správné postupy, můžete je používat bez obav. 🍽️🔍

Zdroje:

Je mikrovlnka opravdu zdraví škodlivá a nebezpečná?1
Mikrovlnky stále vyvolávají obavy. Odborníci prozradili, nakolik skutečně škodí lidskému zdraví2
Má jídlo z mikrovlnné trouby negativní vliv na zdraví?3
Další informace
1

cs.medlicker.com
2

bing.com
3

vas-pomocnik.cz
4

bing.com
5

receptovnik.cz
6

adbz.cz
— zobrazit méně

Upravil/a: paul1

Zajímavá 0 před 250 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Jsme jednou ze zemí, která odebírá laciné obilí z Ukrajiny (jinde neprodejné).

Není to jen kvůli množstvií ZAKÁZANÝCH PESTICIDŮ a radioaktivních izotopů, které obsahuje, ale i kvůli „kvalitě“ obilí jako takového. Toto i BEZ výše zmíněného „obohacení“ je kvalitativně ukroobilí hodnoceno jen jako „krmné“ (krmivo pro domácí zvířata např.), NIKOLIV pro potravinářskou výrobu. Hlavní roli v tom hraje MNOŽSTVÍ VLHKOSTI (vody), které obsahuje.

  1. Ukrajina prodá krmivo jako hodně LACINOU potravinu, pořád HODNĚ vydělá (než kdyby to prodala jako krmivo).
  2. Může tím platit své závazky (prý, možná Němcům, nám tedy URČITĚ NE), každopádně je fuk, na co ty prachy použije.
  3. Mlýny a pekárny mají levnější produkt, vydělají. Nejvíce vydělají obchodní řetězce, pochopitelně.
  4. Vyděláš i TY. nevšiml sis zlevnění pečiva (velmi mírného)? 😮
  5. Díky vyššímu množství vody v pečivu z ukromouky můžeš SNADNĚJI rozpékat BEZ dodatečného vlhčení v CELÉM objemu pečiva.

Kdepak, není nad „pravdu a lásku“ a kvalitu DNEŠÍCH potravin. Svině komunistický do nas cpali potravinářský blaf, zatícmo NYNÍ máme OPRAVDOVOU KRMNOU KVALITU, muehehehe! 😉 😁 😁

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Pěstování pšenice, pro větší výnos.
To není ta pšenice, kterou jsme jedli, jako děti a mladí. :/
Bez ohledu na nynější levné ukrajinské obilí, které nesplňuje české,
ani evropské normy.
Léta baštíme v Evropě bakelit, v podobě pšenice, nejen ze třetích zemí,
ale i a hlavně z Kanady.
Bakelit, když zahřejete, tak změkne a teče, než shoří/seškvaří se (!).
Proto odborníci ve výživě, tak vehementně brojí proti bílé mouce obecně.
Nikdo se pořádně nedozví, odkud pšenice pochází a jak byla vypěstovaná.
GM potraviny obilí, zmiňovat raději nebudu.
To, že je třetí den chléb plesnivý, není nic neobvyklého.

DĚKUJI, NECHCI.
Nikdy bych chléb do mikrovlnky nedala!!!
Fujtajbly už nejím (co nejméně)…., sebevrah nejsem 😉
To bych si raději udělal topinku, nacucanou sádlem 😉
Nebo nasušila kostičky do polévky.
MW troubu přes 20 let v domácnosti nemám.
To, že jejímu užívání („mrtvé jídlo“), mám osobní výhrady je jedna věc.
Hlavním důvodem je to, že pokrmy, ohřívané v MW troubě, mi NIKDY NECHUTNALY.
A to jsou někteří experti, kteří jsou schopní v ní ohřát i mléko.
Dokonce jedovaté matky, které jsou schopné ohřívat v ní
i mléka pro novorozeňata :/
Neznalost zákona neomlouvá. Pohodlnost také ne.
Neznalosti ve výživě(principech), JEN ničí zdraví dětí a blízkých osob,
což je obrazně řečeno trestuhodné.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Filip84

Víš vůbec, na jakém principu funguje mikrovlnný televisor? Zjevně ne. 🤦‍♀️

Mikrovlnný televisor rozkmitá, pomocí mikrovln, atomy vody. Pohyb generuje teplo, a tím dojde k ohřevu (některých) pokrmů.

Má to ale jednu „malou“ vadu na kráse: ještě nikdo nevynalezl mikrovlnný televisor, který by byl tak naprosto a dokonale utěsněn, že by ty jeho mikrovlny „neutíkaly“ vně z tý krabice. Ne, nevymyslel. Ne, že by to bylo technicky nemožné, on by to nebyl problém, akorát by to byl mikrovlnný přístroj podobný sovětskýmu počítači první generace: k tomu se do hangáru nevlezla obsluha. Nehledě na to, že by se p. t. klientele, poněkud, nezamlouvala ani cena takovýho krámu.

Takže se to řeší podobně, jako s mikrovlnným zářením např. placatých krámů: jsou na to nějaký normy. A ano, nový mikrovlnný televisor ty normy (většinou, že?) splňuje.

Ale i nový mikrovlnný televisor má takový záření, jako by v tom bytě najednou telefonovalo 10,000 placatých krámů, a to v místě, kde jsou co možná nejdál od BTSy (tj. využívají plný VF výkon atp.).

Nebo to jde říct ještě jinak: ohřívání tkáně kmitáním mikrovln škodí živým organismům. Člověk je živý organismus, z toho s úžasnou vlastností vyplývá, že to škodí i člověku, že. Proto jsou normy, kolik toho kmitání má, chudák, ještě zvládnout.

A i když ten nový mikrovlnný televisor ty normy splňuje, „ozařuje“ celé své okolí. A to je nový mikrovlnný televisor, jakmile se používá, steří mu těsnění, teďka ta isolace, co je uvnitř, také časem degraduje, že, jedno s druhým, a pak se o nějaké normě bavit nemůžeme, že?

Ono je to, vlastně, jak ty sovětský hodinky, co byly na kus uranu: to byly skvělý hodinky! Nemusely se nastavovat, v noci svítily (zeleně), takže jsi na ně dokonale a krásně viděl. Čas počítaly stachanovským tempem, takže hravě udělaly hodinu za 45 minut. Akorát nesměl mít jejich uživatel u sebe dozimetr a použít ho! 😆😅

No a proč ta ludra ten chleba „zčerství“? Protože je v něm hodně vody. Proč je v něm hodně vody? Protože jsou v něm sračky. Proč kupuješ chleba, i když víš, že jsou v něm sračky? Na to si odpověz sám … 🤪🤓

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Nebudu se vyjadřovat ke kvalitě a původu pšenice. Nicméně:

  1. množství vody v pšenici určitě neovlivní zda chleba z ní upečený půjde či nepůjde rozpéct.
  2. bakelit se zahřátím neroztaví. Ani na chvilku. Jen z něj začnou utíkat nějaké pryskyřice než než zuhelnatí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ChatGPT

Mikrovlnka funguje tak, že zahřívá vodu uvnitř potravin, což může oživit chléb tím, že změkčí jeho vnější vrstvu a zahřeje jeho vnitřek. V podstatě tak dochází k jakési opačné reakci než když chléb vysychá.

Vodu obsaženou v chlébu mikrovlny zahřívají a ta se následně vypařuje. Pára, která vznikne, okamžitě projde skrz strukturu chleba a změkčí jeho vnější vrstvu.

Pokud je chléb přikrytý, pára nemá kam uniknout a tak zůstává uvnitř a nadále zvlhčuje chléb. Pokud byste ho nechal otevřený, pára by unikla a chléb by mohl zase ztvrdnout.

Samozřejmě, tímto způsobem se chléb nevrací zpět do stavu, kdy byl čerstvě upečený, ale určitě je měkčí a jeho textura je příjemnější na konzumaci. Jen je třeba poznamenat, že tento postup funguje především pro chléb, který je tvrdý z důvodu vysušení, nikoliv z toho, že začal plísnivět.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Reakce, na příspěbek uživatele Dochy
Nezkoušela jsem dávat :bakelit", do MW trouby (kdo asi…).
Prostě, řadu let je pšenice „jiná“, něco, jako „bakelit“.
Není to z mé hlavy. 😉
Vycházím z názoru vědců. Nejen českých, především těch, ze Západu.
RNDr., nejen z Přírodovědecké Fakulty JU v ČB, AV.
Také z poznatků Proff. RNDr. A. Strunecké Dr.Sc.

Avatar uživatele
paul1

Já asi přestanu dávat otázky. Skoro vždy, i když se zeptám slušně, se v některých odpovědích
vyskytují narážky, někdy i urážky a hodně odpovědí je mimo mísu.. Nechápu proč jsou někteří uživatelé této komunity trvale nas … naštvaní. Je mi Vás líto.

Avatar uživatele
zjentek

Alien, da na… 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦­‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

TVL, já už nejím, děcka. Nikdy!!! 😪

Anebo už tady nebudu nic číst. Takže si musím vybrat. Buď tady přestanu číst a pak budu patriot a milující svou zemi jako třeba elkon, anebo se zde budu nadále vzdělávat a můj přístup ke společnosti bude nenávistný a budu proti ní brojit. Musím se rozhodnout 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

IMHO by se už společnost ve které žiji měla rozhodnout jestli za vzniklé tragédie hledat viníky a trestat anebo za vzniklé tragédie netrestat a tedy ani nehledat jejich viníky. Protože pokud spadne most a viníci se hledat budou a pak mně do talíře nasypou krmné žrádlo a viníci nebudou a ani pokus je hledat, tak já budu mít v hlavě bordel a když budu mít v bembeřici ten bordel, tak elkon i jeho věrný chám Filip mě zde budou osočovat z malosti, jaxem nedozrál, ničemu nerozumím a že mě spratka pálí bydlo, mít mou osobnost za pohrdající rodnou hroudou, čili touto skutečnou, reálnou zatracenou ČRdelí a ano, souvislosti zde jsou přímé, totiž PŘESNĚ TAKOVÝ jak to vyjadřuji já autista je reálný vliv společnosti na řadového, DŮVĚŘIVÉHO občana a řeči o potřebě vzít zde opratě a svéprávnost do vlastních rukou tzn. dozrát nelitovat se a makat jsou v tomto světle jen kecy manipulativních hošíků psychopatíků táhnoucích s takovou společností za jeden provaz. Tfuj tvl, a TO NECHCEŠ!!! 🤢🤮🤮 Už jsem se vykecal, děkuju 🤢🤢

Nový příspěvek