Proč si myslím, že podmáslí, kefír, kyška, jogurt/lassi, zakys. smetana a několik podobných produktů bez příchutí jsou řekněme měsíc po expiraci na tom s čerstvostí/poživatelností pořád stejně, jako před expirací? A mohu se taky nemýlit?
(V lednici mám zapomenuté plato zakysmetany a když jsem jednu z nich po měsíci expirace otevřel, vypadá dobře/zdravě… vlastně od pohledu svádí k tomu ji jíst! Nikde žádná „voda“, žádná jiná žblemta, nic.)
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1326 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Občas se nám také stane, že nějaký zakysaný výrobek v lednici
„zazdíme“ a prošvihneme expirační dobu. A tak už jsem spořádal
i jogurt cca 2 měsíce po. A pokud je vzduchotěsně uzavřený (nebyl
otevřen), vždy byl OK a nikdy jsem neměl ani průjmové problémy. I když
jsem si je sliboval, neboť „byla potřeba“. 🙂
Rovněž zakysaná smetana a manželka ji použije pro přípravu omáčky a
podobně, nikdy nebyl problém.
0 Nominace Nahlásit |
Dají se jíst. Trvanlivost těchto produktů zajišťují příznivé bakterie a kyselé pH. Můžeš je proto sníst, i když jsou několik dní prošlé. Ovšem pokud mají výrazně vypouklé víčko, vyhoď je. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |