Já ano, už od 4 hodin ráno – tzv.pomalým pečením.Už je skoro
hotová, jen propéct kůži do křupava.
K tomu červené zelí a karlovarský knedlík.
A jak jste na tom vy?
Přeji vám všem dobrou chuť k nedělnímu obědu a příjemnou poobědovou siestu!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, anonym, johana 56, Drap, briketka10, gagaga, Lamalam, da ny, Agneta, gecco před 3302 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Máme návštěvu, takže se servírují vepřové závitky, kulatozrnná rýže a jablkový kompot. Martina u nás budeme vítat až za týden – přijede na bílém koni a se svým doprovodem projde celé město. Součástí oslav je bohatý kulturní program, obžerství a závěrečný ohňostroj.
0 Nominace Nahlásit |
Peču vepřová žebra, podávat je budu s chlebem, hořčicí a
křenem…
😉
_____________________
Děkuji, zejména siestit si budu s chutí…
😉
Upravil/a: gecco
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Tak husu zrovna ne, ale je u nás generální zkouška štědrovečerní večeře a to je smažené kapří podkovy, sice bez br. salátu, jen s kaší.
P.S. Už vidím ty pitomé poznámky od nejmenovaného pitomce.
0 Nominace Nahlásit |
Bude prošpikované srdce k němu bramborová
kaše se syrovou cibulkou s okurkou, jako příloha :))
Husu bych si dala, ale sama bych ji nesnědla.
To se máte celá rodinka 😁
0 Nominace Nahlásit |
Dnes nevařím, vařila jsem včera – http://www.odpovedi.cz/otazky/kdy-jste-naposledy-pouzili-veprovy-bucek-k-vareni-peceni-smazeni-vareni-a-co-z-toho-vzniklo. Udělala jsem toho hodně, tak jim to dneska ohřeju.
K husičce přeji „Dobré chutnání.“
0 Nominace Nahlásit |
Dnešní oběd byl i včera – bramoráčky s pikantní masovou směsí.
5Kdo udělil odpovědi palec? hanny 2, briketka10, da ny, annas, anonym
před 3302 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje trouba pekla kuřecí stehna.Měl jsem jen s chlebem.
Svatomartinská husa se peče tzv.pomalým až 13hodin.
http://hobby.idnes.cz/svatomartinska-husa-krok-za-krokem-pece-se-sama-bez-kontroly-13-hodin-1gi-/hobby-domov.aspx?c=A101108_145649_hobby-domov_bma
P.S. Už vidím ty pitomé poznámky od nejmenovaného pitomce.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
U nás byla sekaná s kaší.
Svatomartinskou husu jsme nikdy nutně mít nemuseli, ale mám s ní spojenou
vtipnou příhodu. Loni se kolem 11.11. konalo mistrovství republiky ve
scrabblu a hráč, který se na něj tehdy již podruhé za sebou probojoval, si
dal po prvním hracím dni k večeři právě svatomartinskou husu. Už nevím,
co jsem si dal já, ale bylo to výborné a bylo toho tolik, že jsem měl co
dělat, abych snědl polovinu, druhou jsem nechal. Onen nováček, bojuje
s husou, se na mě zakřenil: „Máš slabou vůli – já už nemůžu od
poloviny, ale přece jim to tu za ty prachy nenechám.“
Věřte nebo ne, všechno to nakonec snědl – ovšem na mistrovství pak
skončil poslední…
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Dojídali jsme bramboračku a roštěnou s knedlem ;)
Husa se u nás již léta nepeče, rodina má raději kuře a kachnu.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Průvod bude až příští týden a to mají být teploty kolem deseti stupňů, polojasno. A pokud jde o Martina, spíše bývají obavy, aby příliš unaven vítáním, nespadl náhodou s koně.
Husa by neměla chybět na svátečním svatomartinském stole (tzv. „svatomartinská husa“ – neboť byla připravována v den svátku sv. Martina).
Jugare – 13 hodin se peče husa tak 4 kilová.Já jsem měla jen 2 kg. Koupila jsem 3.400g a po vyndání drůbků a ořezání části sádla zbyla jen dvoukilová. Ale nám to stačilo.
Tak to jo,já myslel,že je husa velká,jako bejvávaly u mne na dvorku.
A neměla by se péct až toho 11.11?
A teď ji máš doma v posteli.
Drap | 8230 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |