Klasika – domácí majolka nebo tatarka. Jenže CO se zbylým bílkem, když je jen jeden/z jednoho vejce? Není nějaké lepší řešení, než odpad ve dřezu?
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, zjentek, marci1, Kepler, Ametyst, Beno před 1071 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Přihodit do česnečky, přidat k dalším vejcím a udělat míchaná vejce nebo volská oka.
4Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Jiří Bohumil, aliendrone, Justin1
před 1071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Třeba někomu budou chutnat sněhové pusinky!
https://www.vareni.cz/recepty/snehove-pusinky/
3Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, aliendrone, Justin1
před 1071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud máš ještě dvě nebo tři vajíčka, udělej si nějaké jídlo, kde je použiješ (aspoň omeletu), a ten přebytečný bílek k nim přidej.
3Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, aliendrone, da ny
před 1071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Uvař, usmaž, sněz.
2Kdo udělil odpovědi palec? da ny, aliendrone
před 1071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jelikož jsi kulturista, tak bys měl vědět, že bílek je vynikající zdroj bílkovin a dá se v syrovém stavu vypít. Tak hurá do toho! 😉
2Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, aliendrone
před 1071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Sladké: https://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3902/cukrovi-z-bilku-jak-nejlepe-vyuzit-zbytky-z-peceni.html
Bílky přidat s vejci do pokrmu (lečo, míchaná, s knedlíkem atp.),
zakvedlat do polévky, k šunce, zelenině zpracovat tepelně (samotné,
smíchat)
Bílky je možné i zamrazit a postupně zpracovávat.
Pomazánka z bílků, fitness omeleta, maska na komedony:
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/11566-5-tipu-co-s-bilky-ktere-zbyly-z-peceni-zuzitkujte-je-na-sladke-a-slane-dobroty-ci-slupovaci-masku
Vánoční a velikonoční cuikroví peču z másla a žloutků. Bílků
zbývá hodně. Něco spotřebuji sama. O něco se postarají dospělé děti.
Uložím do menší plastové krabičky/zavařovací sklenice a
transportujeme.
Omeleta, poleva, zmrazení: https://www.apetitonline.cz/tipy-triky/co-s-bilky-ktere-zbyly-z-vanocniho-peceni
2Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, aliendrone
před 1071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Počkat, nedělá se majonéza právě Z BÍLKU?
Anebo jsem na po alienovsku položené otázce jako obvykle něco nepochopil? (;
2Kdo udělil odpovědi palec? Beno, aliendrone
před 1071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Z bílků si také udělej majonézu.
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Majonézu i tatarku dělám vždy z celých vajec, musí se hned na začátku přidat hořčice, pak se nesrazí ani nezřídne. Naházím do nádoby všechny suroviny i olej a mixuju tyčákem, olej přidávám tak dlouho, dokud nedosáhnu požadované konzistence. Pokud mi někdy zbudou bílky – zamrazím. Dnes jsem z nich zrovna pekla bezé roládu, na tu je třeba 26 dkg bílků.
Upravil/a: GM
0
před 1027 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Díkes za tipy lidi! :)
zjentek>>> Majonéza (majolka/tatarka) z BÍLKU? :o No nwm, já
nejsem kuchtík Kepler, abych si dělal pro radost bordel v kuchyni. Kdysi jsem
nedopatřením použil CELÉ vejce (i s bílkem) a byla z toho taková
řiďoučká hmota, úplně NANITZ! ;) :D :D
Můj recept na majolku je
1 žloutek (alespoň L-ko vejce nebo větší), 125ml oleje, citr. šťáva
(asi tak půl lžičky), 2,5vrchovaté lžičky plnotučné, max 1/2 lžičky
dijonské hořčice, pepř, sůl, cukr a prorajblovat cca minutu tyčákem.
Vazkost vynikající, musíš při vyndavání tyčáku podržet nádobu, jinak
ji zvedneš i s ním. Kdepak Hellmannsky! ;) :)
To jako fakt? Dneska se to dělá takto? Já bych měl bobky, že se mně hmota rozdělí na složky (zgrcne) z důvodu, že žloudek tolik oleje naráz neunese. Já se s tím vždycky sral po kapkách, když mě to před lety bavilo. Proč>>>https://www.kucharkaprodceru.cz/domaci-majoneza/
zjentek>>> Popravdě sám NWM proč mi to nejde s CELÝM vejcem
(tedy i s bílkem), ale vždycky to dopadlo tak, jak jsem již psal. Tady
máš jiný způsob (olivový olej na majolku, no fuj ten smrad!), holce to
funguje. :)
https://www.youtube.com/watch?v=MV0tDowPfSM
Každopádně důležité je to začít od spodu a na nízké otáčky,
postupně tyčák zvedat a pak ještě chvíli „rajblovat“
nahoru/dolů. :)
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |