Avatar uživatele
PetaKo

Co používáte na dochucení v asijské kuchyni ?

Potřebovala bych poradit, našla jsem si přítele, který miluje asijská jídla, tudíž bych mu chtěla tato jídla vařit a snažím se načerpat co nejvíce informací, co je potřeba v kuchyni mít, aby jídlo chutnalo, jak mělo.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? paul1, Lgee, aliendrone před 1253 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Nejčastěji sojovou omáčku a chilli. Někdo taky používá rybí omáčky, ale s nima nemám zkušenosti, protože jsem je ještě v regálech nenašel. Jinak se můžeš inspirovat tady: http://www.recept-recepty.cz/cinska-kuchyne/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Je těžko takhle to vypsat. Možností je nepřeberně. Nejlepší je experimentovat formou pokus omyl. Takže bych doporučil vyrazit do nejbližšího hyper jména Globus, najít tam regál s dochucovadly asijských jídel (bude tam a bude FAKT DLOUHÝ A PLNÝ) a tam si intuitivně vybrat. Chce to ovšem mít na kartě alespoň pár tisíc, pokud chceš něco málo vyzkoušet, bo cirka deset základních omáček ti vezme něco okolo 15 stovek českých, pokud netrefíš akci, kdy můžeš mít i za polovic.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Já jsem takový kuchař z nouze/doncení a má asijská jídla zahrnují především „čínské polévky“ z pytlíku. Ale když si chci udělat opravdovou „čínu“ (tedy… já tomu tak říkám ;) :D), tak velice DOPORUČUJI ústřicovou omáčku (OYSTER SAUCE), konkrétně tuto: https://www.zbo­zi.cz/vyrobek/ma­ekrua-ustricova-omacka-300-ml/

Není vůbec ostrá, naopak je velmi jemná, nepálí (ani dětem nevadí) a já ji dávám na úkor sojové omáčky. Tedy ne že bych sójovku vynechal úplně, jen jí nemusím dávat tolik (sójovka má výraznou chuť, která „zabije“ všechny ostatní, pokud jde o nekořeněná jídla). Počítej ale s tím, že právě kvůli její „jemně delikatesní“ chuti jí budeš mít o DOST větší spotřebu, vyplatí se kupovat VĚTŠÍ láhve (zvláště u čongů v SAPA, alespoň 1l). Navíc se dá použít i do neasijských jídel, na to přijdeš sama.

Ovšem „čína"" s touhle omáčkou je prostě sakra rozdíl oproti té pouze se sojovkou, všichni se tě budou ptát "jak to děláš“? (většina lidí to nepozná, pokud nepatří k jejím pravidelným uživatelům). :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Meggie2

KORIANDR

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Řídila bych se informacemi v konkrétním receptu.
Používám sójovou omáčku, hoisin, ústřicovou, kari, chilli.
inspirace
https://www.nej­recept.cz/recep­t/kureci-nudlicky-se-zeleninou-na-styl-cinske-restaurace-r4365

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Tady je seznam a nějaké povídání k tomu:
https://www.sushi­raj.cz/dochuco­vadla/

a ještě další seznam s povídáním:

Zdroj: https://www.cu­linabotanica.cz/dm-herbarova-spiz/vybavte-si-pajz-pro-vaen-asijsk-kuchyn

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Millisek

Zkoušela sis projít nějaké recepty ? To by ti mělo pomoct, protože tam máš vypsané veškeré ingredience. Nemůžu říct, že bych asijským jídlům nějak hodlovala, ale co hodně používám, tak je sezamový olej, který je výborný na dochucení rýžových nudlí ještě společně se sójovou omáčkou a kari :) nechávám tady odkaz na ten sezamový olej, protože nebývá běžně k dostání v obchodě www.bohemiaolej­.cz/extra-panenske-raw-oleje/bohemia-olej-sezamovy-raw

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1194 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
PetaKo

Zkoušela a je fakt, že ten sezamový olej byl skoro všude. Dívala jsem se na ty jejich stránky a co má celkově Bohemia olej v nabídce a budu jich brát určitě víc, ne jen na to vaření, ale zaujal mě i ten, co je na pokožku a vlasy.

před 1240 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek