Potřebovala bych poradit, našla jsem si přítele, který miluje asijská jídla, tudíž bych mu chtěla tato jídla vařit a snažím se načerpat co nejvíce informací, co je potřeba v kuchyni mít, aby jídlo chutnalo, jak mělo.
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? paul1, Lgee, aliendrone před 1253 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejčastěji sojovou omáčku a chilli. Někdo taky používá rybí omáčky, ale s nima nemám zkušenosti, protože jsem je ještě v regálech nenašel. Jinak se můžeš inspirovat tady: http://www.recept-recepty.cz/cinska-kuchyne/
2Kdo udělil odpovědi palec? paul1, aliendrone
před 1253 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je těžko takhle to vypsat. Možností je nepřeberně. Nejlepší je experimentovat formou pokus omyl. Takže bych doporučil vyrazit do nejbližšího hyper jména Globus, najít tam regál s dochucovadly asijských jídel (bude tam a bude FAKT DLOUHÝ A PLNÝ) a tam si intuitivně vybrat. Chce to ovšem mít na kartě alespoň pár tisíc, pokud chceš něco málo vyzkoušet, bo cirka deset základních omáček ti vezme něco okolo 15 stovek českých, pokud netrefíš akci, kdy můžeš mít i za polovic.
2Kdo udělil odpovědi palec? paul1, aliendrone
před 1253 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem takový kuchař z nouze/doncení a má asijská jídla zahrnují především „čínské polévky“ z pytlíku. Ale když si chci udělat opravdovou „čínu“ (tedy… já tomu tak říkám ;) :D), tak velice DOPORUČUJI ústřicovou omáčku (OYSTER SAUCE), konkrétně tuto: https://www.zbozi.cz/vyrobek/maekrua-ustricova-omacka-300-ml/
Není vůbec ostrá, naopak je velmi jemná, nepálí (ani dětem nevadí) a já ji dávám na úkor sojové omáčky. Tedy ne že bych sójovku vynechal úplně, jen jí nemusím dávat tolik (sójovka má výraznou chuť, která „zabije“ všechny ostatní, pokud jde o nekořeněná jídla). Počítej ale s tím, že právě kvůli její „jemně delikatesní“ chuti jí budeš mít o DOST větší spotřebu, vyplatí se kupovat VĚTŠÍ láhve (zvláště u čongů v SAPA, alespoň 1l). Navíc se dá použít i do neasijských jídel, na to přijdeš sama.
Ovšem „čína"" s touhle omáčkou je prostě sakra rozdíl oproti té pouze se sojovkou, všichni se tě budou ptát "jak to děláš“? (většina lidí to nepozná, pokud nepatří k jejím pravidelným uživatelům). :)
0 Nominace Nahlásit |
Řídila bych se informacemi v konkrétním receptu.
Používám sójovou omáčku, hoisin, ústřicovou, kari, chilli.
inspirace
https://www.nejrecept.cz/recept/kureci-nudlicky-se-zeleninou-na-styl-cinske-restaurace-r4365
0 Nominace Nahlásit |
Tady je seznam a nějaké povídání k tomu:
https://www.sushiraj.cz/dochucovadla/
a ještě další seznam s povídáním:
Zdroj: https://www.culinabotanica.cz/dm-herbarova-spiz/vybavte-si-pajz-pro-vaen-asijsk-kuchyn
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1253 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zkoušela sis projít nějaké recepty ? To by ti mělo pomoct, protože tam máš vypsané veškeré ingredience. Nemůžu říct, že bych asijským jídlům nějak hodlovala, ale co hodně používám, tak je sezamový olej, který je výborný na dochucení rýžových nudlí ještě společně se sójovou omáčkou a kari :) nechávám tady odkaz na ten sezamový olej, protože nebývá běžně k dostání v obchodě www.bohemiaolej.cz/extra-panenske-raw-oleje/bohemia-olej-sezamovy-raw
0
před 1245 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zkoušela a je fakt, že ten sezamový olej byl skoro všude. Dívala jsem se na ty jejich stránky a co má celkově Bohemia olej v nabídce a budu jich brát určitě víc, ne jen na to vaření, ale zaujal mě i ten, co je na pokožku a vlasy.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |