Avatar uživatele
dust8

Co mimo piva za alkohol je podobně silný, tak max 5%?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Kepler, aliendrone před 1746 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Horká griotka? (;(;(;

Můžeš si dát vody dle chuti a nemusí to být ani griotka! (;

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Nejspíš ruský kvas nebo různé druhy nechmelených „piv“ v exotických částech světa, částečné zkvašeniny ovoce a tak. Je neuvěřitelné, co všechno lidi dokáží vychlastat, plechového žaludku nemajíc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Hodně letí cidery, nejraději mám čistě jablečné bez příchutí. Holky to mají mnohem radši než pivo, ale bacha! Je to „nenápadný zabiják“, zmastíš se po nich stejně dobře jako po dvanátce (4,5% alkoholu!!) a přitom to působí jako „šťávička“ – podobně jako burčák!

Jestli někde narazíš na „cidre“ – není to překlep, cidre NENÍ cider – tak to je JEŠTĚ lepší. V podstatě to samé, ale s bublinkami jako sekt. (však je to vlastně francouzká varianta anglického cideru, jen se dělá více přírodně a musí se skladovat v tlustostěnných lahvích jako sekt)

Nejznámější značky ciderů (běžně na pultech) > Kingswood, Frisco, Strongbow, Lišácké jablko. Ten poslední byl fakticky BOMBA (v ohledech cena/množství/chuť), ale poslední dobou chuťově pohoršil a „zapadl do průměru“, ne-li hůř. :(
Nejlepší jsou (podle mě) čistě jablečné, ale i některé s příchutěmi ujdou, třeba to jasně červené Frisco (název příchutě je myslím brusinka, ale nwm jistě). Nezapomeň – MUSÍ se pít vychlazené, stejně jako pivo, jinak humus!! A perlička na závěr – jejich zátky jsou šroubovací, takže je otevřeš i rukou bez otevíráku či laborování o hranu stolu apod., maličkost, ale potěší. :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek