Avatar uživatele
anonym

Co je to bulgur?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5240 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
panenka

Bulgur je získáván z tvrdé pšenice. Zrno se umyje, uvaří, usuší a vyloupe. Dále se upravuje granulováním a kalibrováním. Vyznačuje se typickou chutí s vůní obilí.

100g výrobku obsahuje: energie 366cal, bílkoviny 13,5 g – 14,5 g, uhlovodany 73 g – 75 g, tuky 1,5 g.

Bulgur pšenice je součástí zdravé kuchyně Středomoří. Je chutný a používá se místo rýže nebo samostatně. Doba vaření je 12 min.

Zdroj: http://www.bio-country.cz/Obil­niny/Zrno-jahly-pohanka-ostatni/Bulgur-psenicny-hruby-BIO

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Ziskava se z tvrde psenice.Zrno se umyje,uvari,ususi a vyloupe.
Dale se zpracovava kalibrovanim.
Jeste jsem to nejedla,ale pry je to vynikajici,a vhodne pri dietach.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jahoda

Popis: Bulgur pšeničný 500g BIO PRO-BIO
Bulgur se zhotovuje napařováním a broušením pšenice. Má ořechovou chuť, je výborný pro děti stejně jako červená čočka, která patří mezi nejlépe stravitelné luštěniny a tolik nenadýmá.

Složení: pšeničný bulgur* (59,3 %), červená čočka loupaná* (29,4 %), Vegi vegi špalda bio – zeleninová delikatesa*, mrkev sušená*, cibule sušená*, celer sušený*, paprika sušená červená flok*, česnek sušený*.

  • = z ekologického zemědělství.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g: energetická hodnota 1498 kJ/353 kcal.

Země původu: Turecko.

Zdroj: http://eshop.pro­vita.cz/bulgur-psenicny-500g-bio-pro-bio/d-70809/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek