Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Je několi druhů polévek rámen.

Do některých se přidává tzv. kamaboko, tzv. rybí koláček (takové bílorůžové „želé“ z ryb a mořských plodů)

V jiných kamaboko = surimi = “krabí tyčinky“=většinou maso z tresky. Kamaboko rolko.

"Výroba pasty kamaboko

Kamaboko se v Japonsku vyrábí od 14. století a v současné době je rozšířeno téměř po celém světě
Různé druhy ryb jsou opracovávány a potom vařeny v páře dokud nejsou dokonale uvařeny, avšak nerozvařeny. Musí být stálé ve své struktuře.
Kamaboko je většinou prodáváno v poloválcovitých tvarech.
Kamaboko je imitací krabího masa. Nejvíce se používá v tzv. Kalifornia rolls nebo jiných Maki.
Obecně jsou tímto názvem označovány výrobky surimi
Během přípravy je ryba nejprve zbavena kůže, vykostěna, pak opakovaně promývána, aby se dokonale zbavila rybího pachu, hmota je barvena a rozmělněna na pastu. Tato bílá pasta, bez jakéhokoliv rybího zápachu, je míchána s aromatickými koncentráty, které jsou vyrobeny vyluhováním korýšů (krabů) či z vývarů mušlí. Případně jsou přidávány uměle vyrobené „krabí“ vůně"
http://www.bio-life.cz/clanky/zdra­va-vyziva/suseni-ryb-a-sushi-2-dil.html

Jinak různé zdroje z netu.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Kamaboko (surimi)…
😉
Něco, jako naše ´krabí tyčinky´…
😉

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek