https://media.timeout.com/images/103199771/image.jpg
http://pixel.nymag.com/imgs/daily/grub/2014/12/10/mu-ramen/mu-ramen7.w710.h473.2x.jpg
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2781 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Je několi druhů polévek rámen.
Do některých se přidává tzv. kamaboko, tzv. rybí koláček (takové bílorůžové „želé“ z ryb a mořských plodů)
V jiných kamaboko = surimi = “krabí tyčinky“=většinou maso z tresky. Kamaboko rolko.
"Výroba pasty kamaboko
Kamaboko se v Japonsku vyrábí od 14. století a v současné době je
rozšířeno téměř po celém světě
Různé druhy ryb jsou opracovávány a potom vařeny v páře dokud nejsou
dokonale uvařeny, avšak nerozvařeny. Musí být stálé ve své
struktuře.
Kamaboko je většinou prodáváno v poloválcovitých tvarech.
Kamaboko je imitací krabího masa. Nejvíce se používá v tzv. Kalifornia
rolls nebo jiných Maki.
Obecně jsou tímto názvem označovány výrobky surimi
Během přípravy je ryba nejprve zbavena kůže, vykostěna, pak opakovaně
promývána, aby se dokonale zbavila rybího pachu, hmota je barvena a
rozmělněna na pastu. Tato bílá pasta, bez jakéhokoliv rybího zápachu, je
míchána s aromatickými koncentráty, které jsou vyrobeny vyluhováním
korýšů (krabů) či z vývarů mušlí. Případně jsou přidávány uměle
vyrobené „krabí“ vůně"
http://www.bio-life.cz/clanky/zdrava-vyziva/suseni-ryb-a-sushi-2-dil.html
Jinak různé zdroje z netu.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit |
Kamaboko (surimi)…
😉
Něco, jako naše ´krabí tyčinky´…
😉
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |