Sbírám staré kuchařské knihy a v některých předpisech je zapotřebí ságo. Z „patlážánem“ ap.záležitostmi jsem se už vyrovnala,ale ságo je něco ze ságovníku, ale co to je a kde k tomu dá přijít?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, tom004, anonym, Tom20, Damiana, anonym před 4466 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Je to prášek, který se vyrábí z nějakých tichomořských palem.
V našich současných podmínkách bych to vynechal nebo nahradil
kukuřičným škrobem, podle toho, co je to za recept..
Doplňuji:
Jo, dá se koupit i u nás
http://www.toppotraviny.cz/skrob-prasek-do-peciva-fermenty-na-peceni/sago-250-g
Upravil/a: baghira
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Když jsem kdysi pracovala v jednom vydavatelství a kolegyně
z kulinářského časopisu tam tehdy připravovaly pokrmy podle starých
receptů. Pamatuji si na pudink ze sága, neboť jiní kolegové z pánského
magazínu si z nich dělali legraci, jestli bude s marmeládou, protože se
ságem se určitě dobře jamuje…:-)
Takže za mne, z toho, co vím, je to škrobovitá obilovina (holky měly
granulát odněkud z Jižní Ameriky) něco jako obvyklejší maizena, krupice
apod. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Jak říká Damiana: Se ságem se dobře jamuje. Muzikanti tak totiž říkají saxofonu.
0 Nominace Nahlásit |
Ad.Damiana- prdlačky obilovina, přinutila jsi mě hledat na netu…je to nějaká palma a v jejím kmenu se tvoří škrob-ságo. sice nechápu jak k tomu ty starodávné kuchařky přišly, ale asi se to běžně používalo k přípravě sladkých pudingů, zahušťovadlo atd. :D
Aha…:-) Tak do takových podrobností jsem se tehdy nepídila…pamatuji se jen na ten hotový pudink…:-)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |