Co přesně je přípravek zlepšující mouku (myslím tím především chemické složení)? Jakou má funkci? A co se stane, když ho v receptu na chleba vynechám?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 3594 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Látky zlepšující moku jsoi přípravky pro vylepšení pekařských
vlastností mouky. Jedná se zejména o sloučeniny vápníku. Patří mezi ně
např. E-341 (fosforečnan vápenatý), E-516 (síran vápenatý) nebo E-529
(oxid vápenatý).
Doplňuji:
V receptu ho klidně vynechej (stejně to v běžné obchodní síti
nekoupíš), ty přípravky se používají při průmyslové výrobě potravin.
Jde o to, aby se mouka nelepila a těsto se dalo lépe (rychleji a levněji)
zpracovat.
Upravil/a: Emefej
0 Nominace Nahlásit |
Nevím, co je „přípravek zlepšující mouku“…
Ale rozhodně bych jej vynechal – použil bych rovnou mouku kvalitní…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Mimo jiné obsahuje také L-cystein, výtažek z lidských vlasů (dovoz z China).
0
před 3592 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |