Dobrý den, mám naloupané brambor, ale budu je dělat až zítra, páč
jsem si všimla, že mi dneškem prochází jiné jídlo v ledničce. Co nimi,
aby mi nezčernali do zítřka? Už teď jsou nějaké šedivé.. :(
A prosím, nepište mi odkazy, že se o tom tady už diskutovalo, nefungovalo
mi tu vyhledávání a na Googlu je jenom rada, že je mám nastrouhat, či
uvařit.
Předem Vám všem moc děkuji za všechny užitečné rady.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? terry, iceT, hanny 2 před 4677 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tohle je můj nový poznatek, ne doporučená rada. Zkoušela jsem vytvořit
„zelňáky“, ale smažené jako bramborák, takže jsem smíchala
nastrouhané syrové brambory s nakrájeným zelím, promíchala + další
ingredience a část jsem si nechala na druhý den. Na rozdíl od těsta na
bramborák to nezhnědlo. Tak nevím :-O. Byl to můj první pokus, ale
úspěšný.
Ještě jsem našla další možnost, nastrouhané brambory promíchat
s trochou mléka. Já vím, že to k dotazu přímo není, ale může se hodit
jindy 🙂
0 Nominace Nahlásit |
já bych je uvařila a zítra je ohřeješ v mikrovlnce nebo na pařáčku , lepší než je nechávat syrové do zítra
0 Nominace Nahlásit |
Když už jsou oloupané a necháš je jen tak ve vodě, vyplaví se z nich škrob, všechny živiny a hlavně vitamín C a zítra uvařené už nebudou moc chutné. Být tebou bych je uvařila a zítra je lze ohřát, opéct … Alespoň budeš mít přílohu hned po ruce.
0 Nominace Nahlásit |
vždycky dát brambory do misky s vodou až dokud nebudou všechny brambory pod vodou…
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4677 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahojky. Nezčernají, když se k nim nedostane vzduch. Tuperware misky by to
mohly vyřešit. Nemáš-li je, tak brambory dobře přikryj a dej do chladna.
Nebude to sice ideální, ale alespoň trochu to černání přibrzdí.
No a ještě mne napadlo je rovnou uvařit a zítra jenom ohřát. Takhle Ti
nezčernají určitě.
0 Nominace Nahlásit |
Díky grantu z EU můj team přišel na tento způsob: Vezme se prázdná šlehačková lahev a vpustí se do ní 1 bombička CO2 nebo N2O. Zdobičku lahve pak zapíchneme do hrnce mezi suché, oloupané brambory a vypustíme plyn. Tím z hrnce vytlačíme vzduch, zakryjeme mikrotenovým sáčkem a uložíme do ledničky. Vdechnutí CO2 není moc zdravé, proto domácnosti preventivně vyhlásíme chemický poplach mlácením železnou tyčí do zavěšené kolejnice. V případě N2O to nutné není, tam hrozí pouze vymizení špatné nálady z loupání brambor. Upozornění: před uložením do ledničky se přesvědčte, že je zapnutá.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |