Odpoveď byla označena jako užitečná
Žaludek sám o sobě obsahuje roztok kyseliny chlorovodíkové, která
pomáhat trávit jídlo.
Další kyselinou, tedy octem se nepatrně zvýší kyselost, ale zdravý
organismus to velmi rychle srovná. Kyselé chutná ne všem stejně a ne všem
stejná kyselost.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?TEREZA.B Nahlásit |
No jak komu – řada lidí, včetně mně, kyselé nesnáší – různé ty kyselé okurky, papričky, rybičky, apod. prostě nemůžu.
No jinak ocet je slabá zředěná kyselina octová – většinou najdeme 8%, ale dá se najít i 10% (dnes už možná ne, já ocet nekupuju). Takže 8% slabá organická kyselina v žaludku toho moc nenadělá – ale pozor na překyselení žaludku – zvlášť při zvýšené konzumaci.
0
před 4297 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Co dělá v žaludku ocet nevím, ale žaludeční šťávy které obsahují kyselinu chlorovodíkovou ( solnou) si s ní poradí a stráví.
Kysele nám chutná proto, že chuťové pohárky které jsou hlavně na jazyku a u lidí kteří mají klapačky( prosím pro neznalé – jedná se o vyndavací chrup) i na horním patře, to jako kyselost vyhodnotí a informují o tom mozek !!
0
před 4297 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |