Avatar uživatele
anonym

Čím zvýrazním chuť uzeného?

Vařím vakuovanou krkovičku,ale polévka z ni je mdlá.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář před 4374 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

zkus dát koření – celý pepř, 2–3 kuličky nového koření a cibuli
jinak já polévku z uzeného od jisté doby nevařím – vyvaří se z masa vše nežádoucí pro naše tělo
jo dříve jsem ji měla ráda s rýží

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Vývar z vyvařeného koupeného uzeného bych nepozřela. Vyvaří se do ní všechny chemie z rychlosolí a rychlouzení a vůbec je to takové „turbo- nukleární“ močka.
Doplňuji:
Uzená mám ráda, ale „z komínu“.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Tak bych dala mimo jmenovaného koření kostku bujonu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Conchus

Žádné maso se nevaří jen tak, bez přísad. Nutná je cibule, nové koření, celý pepř, popř. další zelenina. Existují kuchařské knihy, kde se to dost podrobně popisuje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sůwa

Taky to můžeš použít jako základ pro zelňačku. Voda z vaření uzeného ale není úplně nejvhodnější na polévku, vyvaří se do ní praganda, co používají na naložení ( možná i jiné svinstvo ).

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

Právě právě Sůwo o tom to je, je to hnus co se nyní dělá- právě ty vakuované uzené výrobky nejsou kvalitní – to už není maso

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Já vím,ale když mám takovou chuť?!

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Vše,co jsi napsala jsem tam vložil,ale ještě to není ono. Apropó, s rýži jsem to ještě nejedl.Hodíš sem recept ?

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

není třeba recept – uvař rýži- a vhoď do uvařené polévky a dej zelenou nať petržel nebo pažitku – šmrncni tam stroužek česneku, ten ti zpestří chuť ,aby to bylo ono – pak dej vědět jaká byla
a s čím ji vaříš ty s jakou zavářkou?????,

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

s bramborem

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

tak to neznám – s rýří si pochutnáš budeš se olizovat uvidíš

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

Mamka když vařila uzené,třeba žebra,tak část obraného masa vhodila zpět do polévky,a do talíře si každý rozmačkal čerstvě uvařené brambory nebo se daly vařené kroupy.Mňamka.Ze zbytku masa pak dělávala šuklflekle.

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

iceT- jo dřívější uzené to je něco jiného, nebylo ani třeba ani nijak zvlášť kořenit – uzené ten vývar tak ochutilo, byla to lahoda – a ty šunkafleky – jo na ty ráda vzpomínám – dneska už jedině domácí uzené – ale to mi ho musel někdo vyudit :D:D:D

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

I ten bujón jsem tam vložil a na kroupy už asi pozdě. ☹

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
elektrikář

Kroupy uvař zvlášť ve slané vodě a propláchni jinak škrob polévku zakalí.

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

kroupy ale vařit zvlášť

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

tak si tam rozkvrdlej vejce a budeš mít rychlovku

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

s nimi počítám.

před 4374 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek