Avatar uživatele
icurusL

Čím nejlépe zmírnit štiplavost česneku?

Dobrý den,

dělal jsem si topinky a jak už to tak bývá potřel jsem je čerstvým česnekem.
Po ochutnání ovšem jsem pocítil sílu česneku takovou jakou ještě nikdy v životě.
Myslel jsem si, že mi snad ulítne huba.

Zajímavá 0 před 752 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

  1. Čímkoli- přemazat něčím, co máš na topince rád
  2. udělat nové topinky
  3. trocha přetřít medem 🤷‍♂️

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Filip84

Napij se mléka. Mléko, obecně, tlumí veškeré ty ostré chutě – zázvoru, česneku, chilli …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cappuccino

Nejpalivejsi je ten stred cesneku. Zkus ho vyjmout. Jinak bych ten palivy cesnek nejspis zkusila sparit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

„Aby začal česnek pálit, musí u něj dojít k porušení jednotlivých buněk. Platí také, že čím víc se jich poruší, tím víc je česnek pálivý. Palčivost si tedy můžeme snadno určit tím, jak intenzivně česnek nasekáme nebo podrtíme.“
„Další cestou jak snížit palčivost česneku je jeho vystavení kyselému prostředí. Pokud na česnek necháte působit např. citrónovou šťávu, aktivita enzymu alinázy se sníží téměř na čtvrtinu.“
https://prkyn­ko.cuketka.cz/su­roviny/cesnek/#na­kup-a-skladovani

Avatar uživatele
aevul

Tak ten česnek ti závidím. Proto kupuju jen český, ale i ten je jen tak decentní a mohl by být ostřejší :)

Avatar uživatele
jáára

asi tak…

Nový příspěvek