Avatar uživatele
láďa1

Čím mastíte uvařené špagety?Máslem nebo olejem?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Pájo před 4577 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Nikdy je nemastím, protože je hned použiji. Říká se přece, že omáčka může čekat na těstoviny, ale nikdy ne na naopak. Uvařím je al dente, scedím, ale nenechám úplně okapat, i s trochou vody je vhodím do pánve s „omáčkou“, kde je pak dále upravuji prohřátím. Když dělám je dělám na způsob aglio e olio nebo carbonarra, právě ta trocha tekutiny se škrobem udělá krásně vazkou, jakoby krémovou omáčku. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Pájo

Italskou omáčkou. Kupuji kvalitní špagety, které se po uvaření „neslepí“.
Takže ani olej, ani máslo… (natož prolévat je studenou vodou)
Doplňuji:
S Damianou naprostý souhlas.

Upravil/a: Pájo

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

já dám do vody trochu oleje ,když se vaří a pak už nemastím

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Podle toho, s čím je konzumujeme.
Pokud je nějaká omáčka, tak nemastíme, neb je mastná omáčka, pokud třeba se sýrem nivou atd, pak trochou ol. oleje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek