Naleštěné ovoce je lákavé …
http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/nalestene-ovoce-je-lakave-ale
..
Proč mají některá jablka mastnou slupku?
„Čím to je? Jedná se o jednoduchý, ale účinný trik, jak zabránit
vysychání ovoce ve skladech velkoobchodů. Výrobci mají povoleno ošetřit
plody vosky, které dodávají povrchu ovoce lesklý vzhled.
Pro ošetření jablek je povoleno použití těchto lešticích látek
(aditiv): včelí vosk (E 901), kandelilový vosk (E 902), karnaubský vosk (E
903) a šelak (E 904) – leštidlo. Už jsme si zvykli, že „éčka“ musí
být uvedena na obalu potravin, ale na čerstvém ovoci a zelenině se obsah
aditiv uvádět nemusí.
Obecně platí, že potraviny uváděné na trh podle platných předpisů jsou
zdravotně nezávadné. Přesto je třeba dodržovat základní hygienické
návyky, k nimž bezesporu patří omytí ovoce i zeleniny pod tekoucí vodou.
I tak se ale může stát, že některá přídatná látka má schopnost
vyvolat u zvlášť citlivých lidí příznaky podobné alergii (otok hrdla,
kopřivka). atd.“
V odkazu se přečtěte víc.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Podobná otázka a odpověď: http://www.odpovedi.cz/otazky/proc-jsou-nektera-jablka-na-povrchu-mastna
0
před 2959 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |