Jsou takového složení, že po konzumaci a trávení následuje rychlý
vzestup glukózy v krvi, vstřebávání probíhá snadněji. Glykemický index
ovlivňuje mnoho faktorů, jako je obsah vlákniny, postup přípravy, délka
vaření dané potraviny apod.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Glykemick%C3%BD_index
0 Nominace Nahlásit |
Potraviny, po kterých budete mít brzo hlad, jsou ty, které mají vysoký
glykemický index.
…
http://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-vyzive/Pozor-na-hladove-potraviny---poradi-vam-glykemicky-index__s10010x7990.html
0 Nominace Nahlásit |
„Výsledná hodnota GI je závislá na celkovém složení a způsobu přípravy jídla. GI se podstatně sníží, když sacharidové jídlo navíc obsahuje bílkoviny, tuky a vlákninu.“ Jednoduše, je to o složení, a pak také o tom, jak danou potravinu připravím/zkombinuji s jinou/konzumuji.
Zdroj: https://www.slimming.cz/glykemicky-index-co-to-je-a-jak-vam-pomuze-pri-hubnuti/
0 Nominace Nahlásit |
Největší vliv na hodnotu GI má obsah cukrů – platí pravidlo čím vyšší je obsah jednoduchých cukrů, zejména glukozy, tím vyšší je hodnota GI (cukr do čaje, limonády apod.). Naopak vyšší obsah polysacharidů (škrobů) hodnotu GI výrazně snižuje. Dobrými příklady jsou rozdíly hodnot GI u celozrnného a obyčejného pečiva. (nízká x vysoká hodnota).
Já jakožto dlouholetý diabetik to samozřejmě všechno vím, to ale nemění nic na mé předchozí poznámce, na kterou jsi odpovídal 🙂
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |