Avatar uživatele
Džanička

Chtěla jsem si udělat smrkový med, ale při trhání jsem si všimla, že jsem asi tak napůl natrhala i jedli, vadí to??

Můžu to i tak udělat, nebo to mám vyhodit.. Nebude to špatné?? Protože např. prý modřín je jedovatý, nebude to s jedlí taky tak?? Děláte to někdo a pomůžete???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, hanny 2, rtepp, Pájo, Damiana před 4610 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
rtepp

Z jedle to nevadí .

Smrkový med
Mladé smrkové či jedlové výhonky nasypeme do sklenice, zalijeme vodou a necháme 4 dny stát na slunci. Pak tekutinu přelijeme do hrnce, přidáme listy lesních či zahradních jahod a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Nakonec scedíme, smícháme v poměru 1:1 s cukrem a vaříme do zhoustnutí. Plníme do sklenic a ihned uzavřeme. Jíme několik čajových lžiček denně. Smrkový med usnadňuje vykašlávání při silném kašli, kataru hltanu, bronchitidě a chřipce. Obzvlášť vhodný je pro děti.
Doplňuji:
Pro Vaši jistotu: http://bylinky­.doktorka.cz/le­cive-sily-smrku/

Upravil/a: rtepp

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Z jedle jsem to nikdy nezkoušel. Jedovatá by neměla být. Těžko říct, jaká bude chuť

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

určitě není jedovatá jedle ,ale med jsem z ní nikdy nedělala ,doma jsme dělali sirup proti kašli ,

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

Ale predsa len, pre istotu:
Akú pesničku máte najradšej? (nech vieme, čo nechať potom zahrať).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek