jde o domácí kysané zelí ve velké nádobě. zelí je zatíženo, avšak vždy se nějaké dostane na hladinu při odebírání
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, johana 56 před 3262 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Bílý povlak je nutné okamžitě sebrat a stěnu nádoby otřít.
Zelí nesmí být „nasucho“, musí mít vždy dostatek šťávy. Pokud má málo šťávy, je nejlepší svařit vodu se solí a po vychladnutí ji do soudku přilít. Poměr je asi 20 g soli na 1 litr vody.
0 Nominace Nahlásit |
Ten povlak je normální, odeber jej a v případě, že je nedostatek vody, převař novou, přidej sůl a po vychladnutí dolej.
0 Nominace Nahlásit |
Už se tu kysané zelí probíralo, zopakuju zhruba, co jsem psal. Povrch zelí míváme přikrytý plachetkou a před nabíráním zelí nejprve vytáhneme plachetku takovým způsobem, aby vzala většinu „povlaku“ s sebou, načež ji přepereme v lavoru a po odebrání zelí vrátíme, kromě toho dolejeme vodu – převařenou a zchlazenou. Sůl už nepřidáváme, je jí tam až až a potřebná je pouze při šlapání, kdy ze zelí tahá vodu.
0 Nominace Nahlásit |
Bílý povlak je vysrážená kyselina mléčná,která právě dělá kys.zelí zelím. Nevím,proč by se měla ostraňovat,spíše to tomu zelí škodí. Pokud je skladováno jak má,pouze doléváme převařenou ochlazenou vodu.
0 Nominace Nahlásit |
Tady píšou všechny příznaky zkaženého zelí https://www.publikovano.cz/jak-poznat-zkazene-kysane-zeli/
Dle rady (nenašel jsem již kdo ji tam dal) jsem do nekvasícího zelí v kadečce dal lžičku živého jogurtu… Ouvej! Špatná rada…? Na zelí se asi po týdnu objevila zelená plíseň! Vše tedy musím vyhodit! Mirek
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |