Dělal jsem okurky tak, že jsem do zeláku naskládal propíchané, oprané
okurky-nakladačky. To jsem zalil octem smíchaným s dekem a cukrem, tak jak
to píšou v návodu na deku a horké jsem s tím ty okurky zalil.
Přikryl jsem to poklopem a okraj zalil vodou.
Dnes jsem okurky odkryl a na povrchu je hustá bílá plíseň, ale okurky
voní.
Otázka zní: Mohu to konzumovat nebo to mám vyhodit?
Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4088 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
nie, resp. nie je doporučované.
normálne nakladané uhorky plieseň na povrchu láku nemajú, neviete, o aký druh plesne sa jedná.
2Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek, Andre5000
před 4088 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokoud nejsou okurky dobře umyté, nebo nádoba ve které jsou naloženy. Nebo se do ní sahá mastnou vidličkou. Může se oběvit bílý povlak. Pokud se nám to doma stalo. Nálev se vylil, Nádoba se vymyla. Okurky se opraly v horké vodě a přelilo novým horkým nálevem z deka. Pokud jsme dělávali rychlokvašky po vykvašení jsme je sterilizovali.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4087 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle toho co pises, jsi udelal chybu v tom, ze jsi okurky nesterizoval, ale pouzil si zpusob kvaseni, ktere se dela podobne, ale poziva se k okurkam kopr, mrkev,cesnek a sul. V tomto pripade je potom nalev mlecne bily. Pokud je nalev takovy, ale bez chuchvalcu plisne, nemelo by to mit vliv na konzumaci.
0
před 4088 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |