Avatar uživatele
cappuccino

Az nam zdrazi chleba, budete si pect svuj vlastni, domaci?

Mate s tim nekdo zkusenosti?

Zajímavá 0 před 1008 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Vlastní si péct nebudu.

  1. mám malou spotřebu
  2. jsem si jist, že stejně tak zdraží i mouka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Viktorie II.

U nás se peče domácí chleba snad 20 let. Babička měla dobrý recept na chleba, který je bez hnětení a je fakt dobrý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Už řadu let si pečeme vlastní chleba. Ovšem zdraží nám i mouku, energie a vše ostatní, tak pokud si neuděláš dostatečné zásoby mouky, vyjde to na stejno.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Občas pečeme, máme domácí pekárnu. Recept Viktore II. vyzkoušíme. Díky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Chleba pečeme obyčejný už dávno, spotřebu máme malou ale nárazovou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Nemám troubu, ve které bych ho dobře upekla (menší elektrická, s topnými tělesy, příliš blízko roštu).
Z domácí pekárny mi chléb příliš nevyhovuje.
Pokud bude stát velký chléb stovku a 1 kg mouky 60 Kč, pro sebe péci chléb nebudu. Pitu peču často (vnouček ji má rád), asi bych u ní zůstala :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
_Bůh_

Ne, chléb nejím

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cappuccino

Viktorie a podelis se?

před 1008 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Viktorie II.

Určitě:
Suroviny:

1 hrnek žitné mouky

1 hrnek hladké mouky

2 hrnky polohrubé mouky

2 hrnky teplé vody

1 lžička kmínu

1 lžičku soli

1 lžičku sušeného droždí

1 lžičku octu

To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octu, 2 hrnky vlažné vody.

Vše promícháme a vznikne řidší těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 6–7 hodin. Potom těsto v míse promícháme vařečkou a necháme odpočinout dalších 30 minut. Zatím si rozpálíme troubu na 230°C a vložíme do ní prázdný kastrol (nerez, smalt průměru asi 21–23 cm a suchý! a necháme rozpálit 30 min. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto a posypeme kmínem. Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 °C 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 °C. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 min rozpálení suchého kastrolu. Poznámka Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý. Doporučuji plný hrnek = 1/4 litru.

před 1008 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cappuccino

Moc dekuji:) Urcite vyzkousim.

před 1008 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek