Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.prosinec 0:45

Jíte na domnělou narozeninu Jesu ben Joseph kapra?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

cappuccino přišla s tím, že někdo si na oslavu domnělé narozeniny Jesu ben Joseph dává „sushi“. Dejme tomu, pro mne je tato informace novum.

Ovšem znám spoustu lidí, co si na vánoce potrpí, těžko říct, takhle z hlavy, jestli opravdu slaví narozenínu Jesu ben Joseph, nebo jsou pro ně vánoce, spíše, „svátky klidu a míru“ (nebo úplně jiné svátky, třeba sovětské vzduchoplavby a stavění stalinských vzducholodí, to je dokonale nepodstatné), nicméně slaví, mají „štědrovečerní večeři“, ale kapra nejedí; pár příkladů:

  • jedí rybí fillet; to se dává i chovancům starobince, u kterých je risiko, že by s ohledem na svou „sníženou schopnost orientace“, se mohli poškodit kostí z filletu z kapra,
  • jedí smažený Schnitzel, vepřový, kuřecí, podle vkusu každýho soudruha, v obou příkladech tradiční „ruský“ bramborový salát zůstává,
  • jedí pečenou krůtu. Znám takové a Gringo původ (ani nic společného s Gringos) nemají,
  • jedí nějakou vegetariánskou / veganskou alternativu. Pamatuju si na „sejtanovýho kapra“, docela hnus to byl, seitan je nějaký lepek, totálně bez chuti a osmažený na nějakém oleji, obalený bůhví v čem, když „přidej vejce“ neexistuje, „ruský“ salát taky bez půlky věcí … Docela hnus, ale proti gustu …? 😅
  • jedí jinou rybu. To je tak: kapr je chutný jídlo, ale musí být malý (max. 2 kg živé váhy), jak je větší, je tučný a páchne po bahně. Někomu to nevadí, ale já tučný kapry třeba nerad. Z malýho kapra já uvařím polévku, s řasou, houbou, nudlí, ostrou – klasika. Velký kapr smrdí. Nejsem jediný, kdo to tak má, takže znám lidi, co volí lososa, nebo ještě nějakou jinou rybu, třeba mořskýho vlka. Jíst jinou rybu, úplně jinak upravenou, doporučuje PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D., tak pro věřící je to pravda, a jestli si dá některý z nich letos kapra, rozhodí se mu tím harmonie víry: https://www.vim­cojim.cz/maga­zin/clanky/o-vyzive/Moderni-a-zdrava-vanocni-vecere.-Jak-uspokojit-chute-kazdeho__s10010x1­9040.html

Já na narozeninu domněnky obvykle vařím 돼지고기찌개 (https://www.ma­angchi.com/re­cipe/dwaejigo­gi-jjigae) z boku z divokýho prasete. Důvodem není narozenina domněnky, důvodem je ta skutečnost, že v nejmenovaném supermarketu, který také prodává Lidl brandované věci, prodávají bok z divočáka za rozumný peníz.

Pak mi bývalka vařila „vánoční pudding“. Důvod byl ten, že chtěla držet vánoce a dostat do mne „tradiční“ vánoční jídlo není úplně easy. Smažený něco je ok, „ruský“ salát ok není. A protože byla hodná a chtěla, abych si to taky užil, ne, že mi bude po večeři blbě 😅, tak mi vymyslela „vánoční pudding“ (což já znám, ale je to úplně jiný jídlo). Prostě mi udělala plněný bramborový knedlik, ale uvnitř nebylo mletý maso, leč „pudding“, tj. obsah krvavýho jelita. Uvařila k tomu zelí a hotovo. Což jsem, samozřejmě, dlabal, jak kdyby nebylo žádný zejtra! 😂

Co jíte na „štědrovečerní večeři“ vy? Já, teda, většinou to, co mám s sebou v práci. A je to úplně normální jídlo, samozřejmě, kance mám až mám volno, což bývá jak kdy.

Zdrojem obrázku je PhDr. Karolína Hlavatá, Ph. D., web vimcojim.cz, reklamace přijímá PCC (https://www.pcc.cu/), Plaza de la Revolúcion, CP 10 400, na telefon +53 7 859 30 41, v případě nedostupnosti přes mezinárodní spojovatelku v Pyongyangu na telefonním čísle +850 (2) 18 111.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 28.prosinec 22:23

Jíte na domnělou narozeninu Jesu ben Joseph kapra?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

cappuccino přišla s tím, že někdo si na oslavu domnělé narozeniny Jesu ben Joseph dává „sushi“. Dejme tomu, pro mne je tato informace novum.

Ovšem znám spoustu lidí, co si na vánoce potrpí, těžko říct, takhle z hlavy, jestli opravdu slaví narozenínu Jesu ben Joseph, nebo jsou pro ně vánoce, spíše, „svátky klidu a míru“ (nebo úplně jiné svátky, třeba sovětské vzduchoplavby a stavění stalinských vzducholodí, to je dokonale nepodstatné), nicméně slaví, mají „štědrovečerní večeři“, ale kapra nejedí; pár příkladů:

  • jedí rybí fillet; to se dává i chovancům starobince, u kterých je risiko, že by s ohledem na svou „sníženou schopnost orientace“, se mohli poškodit kostí z filletu z kapra,
  • jedí smažený Schnitzel, vepřový, kuřecí, podle vkusu každýho soudruha, v obou příkladech tradiční „ruský“ bramborový salát zůstává,
  • jedí pečenou krůtu. Znám takové a Gringo původ (ani nic společného s Gringos) nemají,
  • jedí nějakou vegetariánskou / veganskou alternativu. Pamatuju si na „sejtanovýho kapra“, docela hnus to byl, seitan je nějaký lepek, totálně bez chuti a osmažený na nějakém oleji, obalený bůhví v čem, když „přidej vejce“ neexistuje, „ruský“ salát taky bez půlky věcí … Docela hnus, ale proti gustu …? 😅
  • jedí jinou rybu. To je tak: kapr je chutný jídlo, ale musí být malý (max. 2 kg živé váhy), jak je větší, je tučný a páchne po bahně. Někomu to nevadí, ale já tučný kapry třeba nerad. Z malýho kapra já uvařím polévku, s řasou, houbou, nudlí, ostrou – klasika. Velký kapr smrdí. Nejsem jediný, kdo to tak má, takže znám lidi, co volí lososa, nebo ještě nějakou jinou rybu, třeba mořskýho vlka. Jíst jinou rybu, úplně jinak upravenou, doporučuje PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D., tak pro věřící je to pravda, a jestli si dá některý z nich letos kapra, rozhodí se mu tím harmonie víry: https://www.vim­cojim.cz/maga­zin/clanky/o-vyzive/Moderni-a-zdrava-vanocni-vecere.-Jak-uspokojit-chute-kazdeho__s10010x1­9040.html

Já na narozeninu domněnky obvykle vařím 돼지고기찌개 (https://www.ma­angchi.com/re­cipe/dwaejigo­gi-jjigae) z boku z divokýho prasete. Důvodem není narozenina domněnky, důvodem je ta skutečnost, že v nejmenovaném supermarketu, který také prodává Lidl brandované věci, prodávají bok z divočáka za rozumný peníz.

Pak mi bývalka vařila „vánoční pudding“. Důvod byl ten, že chtěla držet vánoce a dostat do mne „tradiční“ vánoční jídlo není úplně easy. Smažený něco je ok, „ruský“ salát ok není. A protože byla hodná a chtěla, abych si to taky užil, ne, že mi bude po večeři blbě 😅, tak mi vymyslela „vánoční pudding“ (což já znám, ale je to úplně jiný jídlo). Prostě mi udělala plněný bramborový knedlik, ale uvnitř nebylo mletý maso, leč „pudding“, tj. obsah krvavýho jelita. Uvařila k tomu zelí a hotovo. Což jsem, samozřejmě, dlabal, jak kdyby nebylo žádný zejtra! 😂

Co jíte na „štědrovečerní večeři“ vy? Já, teda, většinou to, co mám s sebou v práci. A je to úplně normální jídlo, samozřejmě, kance mám až mám volno, což bývá jak kdy.

Zdrojem obrázku je PhDr. Karolína Hlavatá, Ph. D., web vimcojim.cz, reklamace přijímá PCC (https://www.pcc.cu/), Plaza de la Revolúcion, CP 10 400, na telefon +53 7 859 30 41, v případě nedostupnosti přes mezinárodní spojovatelku v Pyongyangu na telefonním čísle +850 (2) 18 111.