Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.únor 13:31

Ani omylel. Hoří špatně, hodně dýmu a z něho hodně smradu. Copak, přiložil sis po svačince do krbovek? Smůla! (;

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.únor 14:20

Ani omylel. Hoří špatně, hodně dýmu a z něho hodně smradu. Copak, přiložil sis po svačince do krbovek? Smůla! (;

@Ann, vysoce výhřevné bezpochyby budou. Vždyť už na jejich zapálení je nutný vysoký žár! Hmota skořápky je příliš pevná a tvrdá. Při běžném žáru v ohništi špatně hoří, spíše jen tak doutnají. To by také vysvětlovalo, proč „hoří“ tak dlouho. Žhnou, ale oheň to není. Pokud je jich opravdu mnoho, bez silného okolního ohně založeného jinou surovinou, vydatnou na hoření, nemají skořápky skoro žádnou šanci samostatně důkladně, dokonale prohořet. Přidány ve větším množství třeba do kamen určených pro spalování dřeva a jeho produktů mohou oheň v nich velice snadno uhasit. To ovšem neplatí pro kamna s pěkně žhavým uhlím, ketré skožápky nažhaví a tímto procesem spalování donutí prohořet beze zbytku. Zkušenost. (;