Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.březen 19:29

Ano, jedno z toho. Je jedno, co. Pokud znáš číslo na místní myslivost, správu lesů nebo máš možnost jí vyhledat, tak můžeš zavolat jim. Ale snazší a dostupnější je ta policie.

Vím, co bych udělal já, ale ty nejsi já, tak nevím. Zvěřinový guláš a maso bývá nejlepší. Když už jsi to zabil (i když nehoda), tak už si to uvař a sněz. Vykuchat to není až těžké a vařit můžeš i podle repcetů (pokud neumíš).
Neulovil jsi to úmyslně a další řešení přes PČR nebo myslivce to jen zdržuje a komplikuje. Někdy tu zvěřinu dále zpracují (podle posouzení), ale někdy ji i vyhodí, zničí. Tak či tak z toho nic mít nebudeš. Leda průšvih.
Odnesení usmrceného zvířete je sice přestupek, ale to se nikdo nedoví. Jen se najíš. Vlastně by se to nejspíš ani neřešilo.

Mělo by se to nechat prohlídnout od škůdců, ale to není těžké. Kdyžtak zapojit známého (pokud znáš někoho z oboru). Pokud nemáš, tak můžeš sám podle návodu. Vlastně jen prohlídneš vnitřní orgány a celkový vizuální stav (kůže, maso, vůně). Poznáš, jestli to vypadá zdravě a tak, jak má. Nemáš-li ostré nožíky a nářadí, tak můžeš dokoupit nebo dobrousit. Strejně bys jí měl nechat chvíli vykrvácat, nechat v chládku viset, zrát (není nutné, i když to zlepšuje chuť a křehkost).
Maso je maso, moc se neliší od toho, co kupuješ v masně. Jen už je rozporcované. Pokud si s tím trochu pohraješ, dá se využít všechno z toho zvířete. Nejen k jídlu, ale i výrobě různých předmětů.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.březen 19:32

Ano, jedno z toho. Je jedno, co. Pokud znáš číslo na místní myslivost, správu lesů nebo máš možnost jí vyhledat, tak můžeš zavolat jim. Ale snazší a dostupnější je ta policie.

Vím, co bych udělal já, ale ty nejsi já, tak nevím. Zvěřinový guláš a maso bývá nejlepší. Když už jsi to zabil (i když nehoda), tak už si to uvař a sněz. Vykuchat to není až těžké a vařit můžeš i podle repcetů (pokud neumíš).
Neulovil jsi to úmyslně a další řešení přes PČR nebo myslivce to jen zdržuje a komplikuje. Někdy tu zvěřinu dále zpracují (podle posouzení), ale někdy ji i vyhodí, zničí. Tak či tak z toho nic mít nebudeš. Leda průšvih.
Odnesení usmrceného zvířete je sice přestupek, ale to se nikdo nedoví. Jen se najíš. Vlastně by se to nejspíš ani neřešilo.

Mělo by se to nechat prohlídnout od škůdců, ale to není těžké. Kdyžtak zapojit známého (pokud znáš někoho z oboru). Pokud nemáš, tak můžeš sám podle návodu. Vlastně jen prohlídneš vnitřní orgány a celkový vizuální stav (kůže, maso, vůně). Poznáš, jestli to vypadá zdravě a tak, jak má. Nemáš-li ostré nožíky a nářadí, tak můžeš dokoupit nebo dobrousit. Strejně bys jí měl nechat co nejdřív vykrvit, a pak nechat chvíli v chládku viset, zrát (není nutné, i když to zlepšuje chuť a křehkost).
Maso je maso, moc se neliší od toho, co kupuješ v masně. Jen už je rozporcované. Pokud si s tím trochu pohraješ, dá se využít všechno z toho zvířete. Nejen k jídlu, ale i výrobě různých předmětů.