Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.červenec 11:13

🙂
Jsem bylinkotruhlíkový latifundista a pěstuji kdeco, ale nikdy jsem se z tohoto úhlu pohledu na věc nedíval. Nicméně po úvaze jsem dospěl k tomu, že na tom může něco být. A jakkoliv jsou mé botantické znalosti velice úzce (převážně kuchyňsky) zaměřeny, hden z první mne napadá, aby ses poohlédla např. po:

  1. Krkovičkovník hovězí – neuvěřitelně vděčné kytí, ale musí se správně připravit a podávat. Nejlépe formou guláše se šesti (+2 na případný nášup!). Ty ale MUSÍ být domácí, vlastnoručně zhotovené, žádné vražedné kotouče z nákupáku (chlaďáku). A je zde mnoho dalších podmínek, které je nutno splnit. Není to sice „atomová věda“, chce to ovšem zkušenosti, praxi a vlastně i talent (aby bylinka nepřišla vniveč).
  2. Řízkovník vepřový – taktéž spolehlivě zabírající a účinné kytí. Ovšem viz výše – platí zde ohledně přípravy totéž, jen místo knedlí to doladíš brkaší s domácími kys. okurčičkami (LZE použít i kupované, ale POZOR! Jejich kvalita je silně kolísavá, musíš vědět které ANO a které NIKDY!) a s plátkem citrónu.

Pokud tyto bylinky obstaráš a SPRÁVNĚ připravíš (včentně strčení léčiva až pod nos – to JE DŮLEŽITÉ!), tak ZARUČUJI, pokud má chlap nějaký splín, tak jen samotný pohled na tato léčiva ho z něj spolehlivě vyvede. Případně pokud má roupy a šijí s ním všichni čerti, tak dostatečná medikace si tutově vynutí následné zklidnění. V případě předávkování hrozí dokonce i to, že se bude muset na nějakou půlhodinu či dokonce hodinu „hluboce zamyslet“ (a pak s ním NIC není, BACHA na ty nášupy)!

Jak píši – v tomto ohledu jsem spíše amatér, pacient, odborný pohled díky osobní zainteresovanos­ti/subjektivi­tě postrádám. Venkoncem za zkoušku nic nedáš, uvidíš! 😉 😁 😁

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.červenec 11:21

🙂
Jsem bylinkotruhlíkový latifundista a pěstuji kdeco, ale nikdy jsem se z tohoto úhlu pohledu na věc nedíval. Nicméně po úvaze jsem dospěl k tomu, že na tom může něco být. A jakkoliv jsou mé botantické znalosti velice úzce (převážně kuchyňsky) zaměřeny, hned z první mne napadá, aby ses poohlédla např. po:

  1. Krkovičkovník hovězí – neuvěřitelně vděčné kytí, ale musí se správně připravit a podávat. Nejlépe formou guláše se šesti (+2 na případný nášup!). Ty ale MUSÍ být domácí, vlastnoručně zhotovené, žádné vražedné kotouče z nákupáku (chlaďáku). A je zde mnoho dalších podmínek, které je nutno splnit. Není to sice „atomová věda“, chce to ovšem zkušenosti, praxi a vlastně i talent (aby bylinka nepřišla vniveč).
  2. Řízkovník vepřový – taktéž spolehlivě zabírající a účinné kytí. Ovšem viz výše – platí zde ohledně přípravy totéž, jen místo knedlí to doladíš brkaší s domácími kys. okurčičkami (LZE použít i kupované, ale POZOR! Jejich kvalita je silně kolísavá, musíš vědět které ANO a které NIKDY!) a s plátkem citrónu.

Pokud tyto bylinky obstaráš a SPRÁVNĚ připravíš (včetně strčení léčiva až pod nos – to JE DŮLEŽITÉ!), tak ZARUČUJI, pokud má chlap nějaký splín, tak jen samotný pohled na tato léčiva ho z něj spolehlivě vyvede. Případně pokud má roupy a šijí s ním všichni čerti, tak dostatečná medikace si tutově vynutí následné zklidnění. V případě předávkování hrozí dokonce i to, že se bude muset na nějakou půlhodinu či dokonce hodinu „hluboce zamyslet“ (a pak s ním NIC není, BACHA na ty nášupy)!

Jak píši – v tomto ohledu jsem spíše amatér, pacient, odborný pohled díky osobní zainteresovanos­ti/subjektivi­tě postrádám. Venkoncem za zkoušku nic nedáš, uvidíš! 😉 😁 😁