Odpověděl/a – 1.červen 15:20
Mám pocit, že nejsem „úplně blbá“… 😉
Nerozumím, o co „vše,“, Vám v otázce jde… Konkrétně o slovo
„nezvykání“, když tvrdíte, že jíte hodně a rychle (asi několik let,
nebo vždy).
„Nezvykání“, na co: Asi mluvíme, každý jiným jazykem…. 😉
Špatné měřítko:
„Přirozeně velké porce“ – každý z nás má přirozeně velkou porci
jinou. Pro jednoho málo, pro jiného moc! Někdo má porci tak velkou, ze
které by jiný nadělal porce 2 – 3.
RYCHLÁ KONZUMACE jídla,, je NEVHODNÁ a nezdravá, pro všechny
jedlíky/konzumenty.
Sousta je třeba ústech pořádně rozžvýkat/rozmělnit, aby se žaludek a
střeva, příliš nenadřela. Aby člověk neměl zbytečné obtíže, během
trávení.
Nic jste nenapsal u zdravotním stavu. Jestli jste zdráv, zda nemáte
cukrovku, poruchu štítné žlázy (tedy i metabolickou poruchu).
CO VÁM SDĚLIL LÉKAŘ, na to že a poč jste štíhlý/hubený.
Každý nemůže být vypapaný bumbrlíček (těch jsou spousty) a může to
mít nějakou příčinu.
Člověk, který chce přibrat by NEMĚL JÍST RYCHLE, ani VELKÉ PORCE. Může
A MĚL BY MÍT energeticky vydatnější příjem jídla v porcích.
Mnoha lidem (redukujícím i přibírajícím), vyhovuje 5 – 6 porcí
denně. Stačí 3 hodinový odstup, mezi jídly (pro všechny kategorie).
NEZNAMENÁ TO, že do sebe budete hrnout nezdravé tuky a cukry a ničit si
zdraví..
Můžete mát větší přílohu (než ten, který nechce přibrat). Měl byste
konzumovat i ovoce sá zeleninu s vyšším podílem sacharidů.
Jako příklad uvedu:
Červená paprika má více sacharidů, než bílá (zelená).
Jablko, hruška, avokádo, , banán Má více sacharidů, než borůvky,
ostružiny, maliny,
Na ovocný salát so můžete dát 15%, 16 i 18% zakysanou smetanu
(k svačinkám). Ten kdo hubne, jen 12% nebo 8%.
Můžete si čaj, kávu přisladit medem, ne čekankovým sirupem, jako
diabetik, a ti kteří chtějí hubnout.
Můžete mít ve stravě vyšší podíl ZDRAVÝCH sacharidů a tuků, než
bílkovin.
U bílkovin/proteinů, Vám bude stačit 0,5 . 1g proteinů, na 1 kg
hmotnosti. Protože se podílí i na stavbě svaloviny (kdo úmyslně hubne,
má mít 1, 1,5 – 1,8 g bílkovin, na 1kg své hmotnosti.
100g masa, ryb a šunky s 92 a více % podílem masa, MÁ kolem 20 – 22g
bílkovin.
U syrového masa (pokud porce vážíme), je třeba počítat s úbytkem
přípravou, Minimálně 20 – 30% a někdy více (řezníci maso máčí, aby
více vážilo a vytáhli z nás více peněz).
Připravte si k 1. snídaní, ke svačinám, 2. a 3. večeři i kaše
s vyšším podílem sacharidů, s ořechy, mandlemi, ovocem, čokoládou.
Nemusíte se moc omezovat i v mlsání kaloricky vydatných a cukrem
slazených cukrovinek. S ohledem na zdraví, jsou lepší ty, které se
připraví, upečou dom, palačinky, lívance. Víte, co jíte.
Sušenka Vám také neublíží, když nesnít celé balení 😉
Houska, rohlík (bílé pečivo), s máslem. marmeládou, medem, je lépe
nahradí (zastoupí).
Odpověděl/a – 1.červen 22:37
Mám pocit, že nejsem „úplně blbá“… 😉
Nerozumím, o co „vše,“ Vám v otázce jde… Konkrétně o slovo
„nezvykání“, když tvrdíte, že jíte hodně a rychle (asi několik let
nebo vždy).
„Nezvykání“ na co: Asi mluvíme každý jiným jazykem…. 😉
Špatné měřítko:
„Přirozeně velké porce“ – každý z nás má přirozeně velkou porci
jinou. Pro jednoho málo, pro jiného moc! Někdo má porci tak velkou, ze
které by jiný nadělal porce 2–3.
RYCHLÁ KONZUMACE jídla je NEVHODNÁ a nezdravá pro všechny
jedlíky/konzumenty.
Sousta je třeba ústech pořádně rozžvýkat/rozmělnit, aby se žaludek a
střeva příliš nenadřela. Aby člověk neměl zbytečné obtíže během
trávení.
Nic jste nenapsal u zdravotním stavu. Jestli jste zdráv, zda nemáte
cukrovku, poruchu štítné žlázy (tedy i metabolickou poruchu).
CO VÁM SDĚLIL LÉKAŘ na to, že a poč jste štíhlý/hubený.
Každý nemůže být vypapaný bumbrlíček (těch jsou spousty) a může to
mít nějakou příčinu.
Člověk, který chce přibrat, by NEMĚL JÍST RYCHLE ani VELKÉ PORCE. Může
A MĚL BY MÍT energeticky vydatnější příjem jídla v porcích.
Mnoha lidem (redukujícím i přibírajícím) vyhovuje 5–6 porcí denně.
Stačí 3hodinový odstup mezi jídly (pro všechny kategorie).
NEZNAMENÁ TO, že do sebe budete hrnout nezdravé tuky a cukry a ničit si
zdraví.
Můžete mít větší přílohu (než ten, který nechce přibrat). Měl byste
konzumovat i ovoce sá zeleninu s vyšším podílem sacharidů.
Jako příklad uvedu:
Červená paprika má více sacharidů, než bílá (zelená).
Jablko, hruška, avokádo či banán má více sacharidů než borůvky,
ostružiny nebo maliny.
Na ovocný salát si můžete dát 15%, 16 i 18% zakysanou smetanu
(k svačinkám). Ten, kdo hubne, jen 12% nebo 8%.
Můžete si čaj nebo kávu přisladit medem, ne čekankovým sirupem jako
diabetik a ti, kteří chtějí hubnout.
Můžete mít ve stravě vyšší podíl ZDRAVÝCH sacharidů a tuků, než
bílkovin.
U bílkovin/proteinů Vám bude stačit 0,5–1 g proteinů na 1 kg hmotnosti.
Protože se podílí i na stavbě svaloviny (kdo úmyslně hubne, má mít 1,
1,5–1,8 g bílkovin na 1 kg své hmotnosti.
100g masa, ryb a šunky s 92 a více % podílem masa MÁ kolem 20 – 22g
bílkovin.
U syrového masa (pokud porce vážíme) je třeba počítat s úbytkem
přípravou, Minimálně 20–30% a někdy více (řezníci maso máčí, aby
více vážilo a vytáhli z nás více peněz).
Připravte si k 1. snídaní, ke svačinám, 2. a 3. večeři i kaše
s vyšším podílem sacharidů, s ořechy, mandlemi, ovocem, čokoládou.
Nemusíte se moc omezovat i v mlsání kaloricky vydatných a cukrem
slazených cukrovinek. S ohledem na zdraví jsou lepší ty, které se
připraví, upečou doma, palačinky, lívance. Víte, co jíte.
Sušenka Vám také neublíží, když nesníte celé balení 😉
Houska, rohlík (bílé pečivo) s máslem a marmeládou nebo medem je lépe
nahradí (zastoupí).