Odpověděl/a – 18.říjen 1:49
Obecně se s užíváním alkoholu zvyšuje tolerance k němu. Takže, z počátku ho potřebuje více, aby se opil. No, a jak pije víc a víc, tak tvrdnou játra, zatěžuje to ledviny, takže časem potřebuje, k navození obdobného stavu, toho alkoholu méně. Na druhou stranu je opitý častěji, takže, v summě toho alkoholu spotřebuje více.
Taky záleží co za typ alkoholika to je, jestli hladinkář, nebo ožírač. Hladinkář popíjí po malých dávkách, neuvidíš ho opilého, ale nějakou hladinu v krvi má skoro pořád. Ožírač nepije, ale pak je příležitost, tak se ožere do němoty. Z počátku, třeba, jednou za měsíc, pak dvakrát za měsíc, no a pak ob den. Hladinkář to má horší, prakticky je to téměř neléčitelné, společnost ho více tolleruje, protože to na něm není vůbec, nebo téměř vůbec vidět, a tak on pije, pije, léta letoucí, až už potřebuje mít hladinku i v práci, a za volantem, prostě všude.
Je to takový začarovaný kruh: hladinkář snese víc, takže vypije o něco víc, aby se cítil subjektivně v pořádku. A namísto 0.8‰ má 1.1‰. Ožírač se ožere, a že k tomu potřebuje o pět piv, nebo panáků, nebo půl flašky vína, víc, asi moc podstatné není. No, ale to bažení způsobí, že se bude ožírat častěji a častěji.
Odpověděl/a – 18.říjen 9:08
Obecně se s užíváním alkoholu zvyšuje tollerance k němu. Takže, z počátku ho potřebuje více, aby se opil. No, a jak pije víc a víc, tak tvrdnou játra, zatěžuje to ledviny, takže časem potřebuje, k navození obdobného stavu, toho alkoholu méně. Na druhou stranu je opitý častěji, takže, v summě toho alkoholu spotřebuje více.
Taky záleží co za typ alkoholika to je, jestli hladinkář, nebo ožírač. Hladinkář popíjí po malých dávkách, neuvidíš ho opilého, ale nějakou hladinu v krvi má skoro pořád. Ožírač nepije, ale pak je příležitost, tak se ožere do němoty. Z počátku, třeba, jednou za měsíc, pak dvakrát za měsíc, no a pak ob den. Hladinkář to má horší, prakticky je to téměř neléčitelné, společnost ho více tolleruje, protože to na něm není vůbec, nebo téměř vůbec, vidět, a tak on pije, pije, léta letoucí, až už potřebuje mít hladinku i v práci, a za volantem, prostě všude.
Je to takový začarovaný kruh: hladinkář snese víc, takže vypije o něco víc, aby se cítil subjektivně v pořádku. A namísto 0.8‰ má 1.1‰. Ožírač se ožere, a že k tomu potřebuje o pět piv, nebo panáků, nebo půl flašky vína, víc, asi moc podstatné není. No, ale to bažení způsobí, že se bude ožírat častěji a častěji.