Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.říjen 20:09

Med ve sklenici, tu dát do teplé/horké vody a nechat pár (desítek) minut (a nikoli do vařící vody, spíš teplé). Popřípadě na dvakrát – pokud je extrémně zcukernatělý nebo voda brzy zchládla. Pak bude tekutý a jako nový. Ale pokud ho vzry nespotřebuješ zase časem zcukernatí.
Na ohni to samozřejmě nejde dělat ani na vysoké teplotě… bude z toho karamel. ;)
Med správně skladovat, přikrytý – anebo ať není v dosahu slunce/paprsků a přílišného tepla. Tedy někde na tmavé místo, sklep, spíž. Rozhodně ale ne v mrazu – v mírné teplotě, nad nulou, kolem 10+ stupňů. Med se nekazí (pokud se do něj nedosatnou jiné látky, které ano), vydrží roky a „do někonečna“. :D Med sám je konzervant.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.říjen 20:09

Med ve sklenici, tu dát do teplé/horké vody a nechat pár (desítek) minut (a nikoli do vařící vody, spíš teplé). Popřípadě na dvakrát – pokud je extrémně zcukernatělý nebo voda brzy zchládla. Pak bude tekutý a jako nový. Ale pokud ho vzry nespotřebuješ zase časem zcukernatí.
Na ohni to samozřejmě nejde dělat ani na vysoké teplotě… bude z toho karamel. ;)
Med správně skladovat, přikrytý – anebo ať není v dosahu slunce/paprsků a přílišného tepla. Tedy někde na tmavé místo, sklep, spíž. Rozhodně ale ne v mrazu – v mírné teplotě, nad nulou, kolem 10+ stupňů. Med se nekazí (pokud se do něj nedosatnou jiné látky, které ano), vydrží roky a „do někonečna“. :D Med sám je konzervant.
Krystalizace je ale přirozená a medu nic nebude. Může se jíst i tak nebo rozpustit a pak je taky dobrý.