Odpověděl/a – 26.červen 19:08
No profi convenience určitě, ale je to Gigantische Scheisse, jako všechny convenience.
Bešamel je na výrobu jednoduchý: na litr mléka potřebuješ 50g cibule, a po 60g mouky a másla. Jinak už jenom sůl, bílý pepř (mletý), sušený vavřín a mletý muškátový oříšek.
Cibuli nakrájíš nadrobno, rozpustíš v rendlíku máslo (pomalu, aby se nepřipálilo, mírný plamen), jakmile začne máslo pěnit, přidáš cibuli, za stálého míchaní cca 30 s zarestuješ, přidáš pepř, promícháš, pak do toho vrazíš mouku, a cca minutu restuješ, pořád za stálého míchání. Pak vezmeš mléko a metlu, zaleješ to mlékem, uvedeš do varu, vrazíš do toho sůl, vavřín a muškátový oříšek, a za stálého míchání metlou povaříš 20 minut, odstavíš a přecedíš přes jemný cedník.
Hotovo. Nic na tom není.
Odpověděl/a – 26.červen 19:10
No profi convenience určitě, ale je to Gigantische Scheisse, jako všechny convenience.
Bešamel je na výrobu jednoduchý: na litr mléka potřebuješ 50g cibule, a po 60g mouky a másla. Jinak už jenom sůl, bílý pepř (mletý), sušený vavřín a mletý muškátový oříšek.
Cibuli nakrájíš nadrobno, rozpustíš v rendlíku máslo (pomalu, aby se nepřipálilo, mírný plamen), jakmile začne máslo pěnit, přidáš cibuli, za stálého míchaní cca 30 s zarestuješ, přidáš pepř, promícháš, pak do toho vrazíš mouku, a cca minutu restuješ, pořád za stálého míchání. Pak vezmeš mléko a metlu, zaleješ to mlékem, uvedeš do varu, vrazíš do toho sůl, vavřín a muškátový oříšek, a za stálého míchání metlou povaříš 20 minut, odstavíš a přecedíš přes jemný cedník.
Hotovo. Nic na tom není.
Zdroj: https://www.nestleprofessional.cz/chef-besamel-6-x-115-kg