ruské vejce – etymologie vzniku souvisí s vlašským salátem, který
je častým doplňkem ruského vejce. Italové (Vlachové) údajně kdysi
připravili vlašský salát pro hosty z Ruska. S vejcem.
Právě proto, že se to připravovalo pro ně tak pokrm získal jméno.
Zdroj: http://www.jazyky.com/content/view/771/
0 Nominace Nahlásit |
Znají asi tak, jak ve Španělsku španělské ptáčky a v Maďarsku
guláš a v Holandsku jejich řízek, a v Polsku jejich salám, a v Česku
„český buchty…“!!!
I když – ty jsou známy minimálně po celé Evropě (z E55). Teď mne
napadá – to asi nebudou čistý Češky, co?
😉
😉
0 Nominace Nahlásit |
Znají, před mnoha léty jsem ho v Rusku viděl, bohužel jak mu říkají už nevím.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |