Jak to tak vypadá, nejdostupnější je už jenom to kuřecí. Že kdysi vybíjeli stáda hovězího dobytka kvůli nemoci šílených krav, to bych ještě pochopil a ani mi to nevadilo. Hovězí nejím jinak, než jen ve formě tataráku jednou za čas, jinak mi nejede. Ale proč naši vepři boubelatí, co plány imperialistů zhatí?
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, marci1, Kajoch před 1798 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zdražování a nejen vepřového je tvrdá realita a bude hůř. Ovšem
činitelé jako je např. prasečí mor v Číně slouží našim
distributorům a obchodníkům jen jako precedent. Pravý důvod spočívá
v čísi nenažranosti. Příkladem může být vývoj cen zvěřiny –
výkupní cena kilogramu masa z daňka, muflona a nebo srnčího od myslivců
činí 70 – 100 korun, spotřebiteli je však běžně dodáváno za
300 až 400 korun.
Růst cen zemědělské produkce je jak na kolovrátku zdůvodňován suchem.
Přitom jaksi uniká fakt, že loni byl celkový úhrn srážek na Moravě
mírně nad dlouhodobým průměrem a zemědělství zvýšilo svoje zisky
téměř o deset procent!
Upravil/a: dudu
5Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Mc Merkurion, Kepler, Kajoch, Ametyst
před 1798 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
A za to může prasečí mor v Číně. Čína nakupuje maso v Evropě a tím pádem je vepřového masa málo. 🙂
4Kdo udělil odpovědi palec? da ny, Kepler, independent, Edison
před 1798 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jo, jo a ještě jednou jo.
Už nevím co kupovat. Moje nej, nej, krkovička a plecko!
Někdy koupím jatýrka jindy srdíčko to se taky dá.
Chutnají mi žampióny, nebo kousek ryby.
Ale připadám si jak dřív, když bylo maso jen o víkendu :((
0 Nominace Nahlásit |
… je po vánocích, to bejvá vždy …
… na kecy uživatelů, oblblech miliony chvilek nemá cenu reagovat, ty
prostě nepředěláš, jo, Babiš může za všechno, i to, že letos nemáme
sníh …
… bylo by dobré, si zjisti, kdo ovládá ministerstvo práce, ale to je asi
nad jejich síly …
0 Nominace Nahlásit |
Ať si někdo nemyslí,že když se nyní zdražuje nehorázně vepřové
maso,údajně kvůli hladovým Číňanům tak začne konzumovat o hodně
levnější drůbeží.Cena půjde při větší spotřebě nenažraně nahoru
i u něj.
Po zdražení tvrdého alkoholu již začaly stříhat ušima i některé
vinotéky u nás ve městě a počaly nenápadně zdražovat rovněž:(
Upravil/a: Kajoch
0 Nominace Nahlásit |
Nezdá, no a kdo za to může a má z toho nevětší prospěch, to asi víš, toho totiž volí za 200Kc navíc k důchodu 35% národa. Tak dobrou chuť.
0
před 1798 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
dudu: Tak těch deset procent je teda super, když se vezme v úvahu, že ještě navíc průměrně dvacet procent „sežrali“ hraboši!
autacek: máš opravdu IQ auťáčka (trabanta), gratuluji za trefný nick. Mimochodem ANO dlouhodobě volí národ NE za dvě stovky důchodu, ale za 900,– navíc dva roky za sebou a taky vůbec za hospodářskou prosperitu celé ČR. Tak se nad sebou zamysli, nebo se rovnou zastřel.
No jo, za pravdu se každý zlobí. Hospodářská prosperita není dána
eštébákem v čele státu a z těch 900 je povinná valorizace 700, které
jsou ze zákona a dostali byste je přidáno tak jak tak.
Když zlilviduješ konkurenci ve formě drobných živnostníkú, případně
jim zvedneš byrokratickou zátěž tak, že jim to zvedne náklady, nemůžeš
čekat nic jiného, než že buď zdraží, nebo skončí a jejich místo zaujme
pan velkopodnikatel.
Ale jde, jen trochu jinak. Jen takový poctivý půlkilový steak z argentinského hovězího je opravdu o něčem jiném. To ale klidně oželím. Vepřový gulášek je špica! (když se to umí).
Já vím, že zrovna gulášek jde… A taky si ho s chutí dopřeju. Ale tu svíci, rajdu a další z vepříka fak nendou.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |