U točeného/lahvového , při pokojové teplotě
Doplňuji:
Slyšela jsem, že za 20 hodin…tak jak je to?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, gagaga, marci1, ptáč, carpediem, gecco před 3653 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nemám tušení, protože
Tolik – pokud jde o lahvové.
Doma si netočím – a vrchní v hospě mne určo nenechá sedět u jednoho
piva 20(+) hodin, takže to taky nevyzkouším…
😉
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit |
nikdy jsem nestudovala, za jak dlouho vyprchají…proč bych měla mít 20 hodin roztočené pivo?…ale myslím, že už po hodině by to byla nepitelná břečka…to se bavím o točeném z tanku…s lahváčem to asi bude trochu jinak, je víc sycený…ale v každém případě, pokud ho chceš skladovat do druhého dne, tak jedině zašpuntované…
0 Nominace Nahlásit |
jakmile pivo začne mečet, znamená to, že z něho máš kozu a tudíž v pivu nejsou bublinky :D
0
před 3654 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jéžiš tak pořádně zašpuntované je zase uzavřené, takže z píva vyskočí jen tolik bublinek, aby se vyrovnal parciální tlak CO₂ v pivu a nad jeho hladinou 🙂 Jenže to už se dostalo do flašky trošku venkovního vzduchu, který nebyl sterilní, takže se v pivu můžou pomnožit breberky ze vzduchu a tím bude (resp. mohlo by být) po týdnu nepitné z jiných důvodů, než že utekly bublinky :)
Myslím, že vyprchají docela rychle, ale jak dlouho to trvá, nevím, já ho vypiji dříve , než se to stane ! 🙂
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |