Cukr KANDYS aneb cukrkandl
"Vyrábí se v obrovských krystalizačních nádobách, kde se odpařuje z vysoce koncentrovaného cukrového roztoku. Pokud je roztok z bílého rafinovaného cukru, vzniká bílý kandys.
Je-li hnědý, pak byl před samotnou krystalizací zkaramelizován. Hnědý kandys má pak příjemnou karamelovou chuť. V obou případech se jedná o stoprocentní sacharózu. Takže přes všechen ten atraktivní jakoby přírodní vzhled je bohužel úplně stejně nezdravý jako klasický cukr."
http://www.femina.cz/magazin/zabava/cukr-kandys-aneb-cukrkandl.html
Když se jmenuje cukr-kandl, těžko se bude vyrábět z umělého sladidla.
Upravil/a: quentos
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos, zjentek Nahlásit |
Cukrkandl – recept (z cukru):
500 g cukru krupice
1/2 lžičky kyseliny citrónové
2 dcl vody
červené, žluté, … nebo zelené poravinářské barvivo
několik kapek kokosové, mandlové, … nebo rumové tresti
celofán
http://www.receptyonline.cz/recept--cukrkandl--9161.html
0 Nominace Nahlásit |
To lze skutečně jen z cukru, jehož karamelizací dochází k částečné tepelné degradaci – odtud zbarvení. Kdyby ses pokusil karamelizovat umělé sladidlo, nejspíš bys vyrobil chemickou zbraň 🙂
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |