Avatar uživatele
Stingo

Viděla jsem, že Vietnamci prodávají celkem pěkné prkénko, ale není ze dřeva nýbrž z bambusu.

Je to dobrý materiál nebo si to radši nekupovat?
Doplňuji:
myslím prkénko na krájení masa a zeleniny 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3941 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Bambusové prkénko je trvanlivější a odolnější než dřevěné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Je to dobrý materiál – pevný a tvrdý.
Jen pozor na prkénka, která jejich tvůrci (asi z uměleckých důvodů) nalakovali – lak by se odštěpoval do jídla (jako každé dřevěné prkénko se ošetřují jen olejem).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Funna

a bambus je co?…umělá hmota??…je to taky dřevo…i když je to jen přerostlá tráva..např. jídelní hůlky se dělají převážně z něj…
Doplňuji:
bambus patří do 6. skupiny ze šesti a to neobyčejně tvrdá dřeva…

Upravil/a: Funna

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Už pár let doma používáme jenom bambusová prkénka. Jsou mnohem trvanlivější než z ostatního dřeva.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rekki

Bambusové prkénko je opravdu mnohem trvanlivejší než normalní a dle mého názoru ani tolik nechytá pach z jídla. (jako napřiklad cibule a podobné)
Jen nevím zda je to nejlepší nápad kupovat u vietnamcu. v tomhle směru bych si raději těch pár desítek korun připlatil.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

mowla: a nejlépe sádlem

před 3941 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek