Odpoveď byla označena jako užitečná
Olivovy olej, houby, hrasek, ryze, maslo, parmezan – rizoto
Uvaris testoviny a vsechno nesnis – tak z nich udelas vybornou omeletu,
pokud mas vejce.
Stejne zalezi na tom, jestli ten dum vubec neco da. A pokud ne, tak zajdi do
lesa na houby nebo na navstevu k sousedum. Nebo posbirej na zahrade jablka a
udelej si zemlovku. Pokud doma najdes maslo, zemli a cukr.
Nejlip se vari podle vlastni fantazie a stylem, co dum da. Jen je treba mit doma
nejaky zaklad. Treba vejce.
Upravil/a: yuko
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit |
Určite ano,veď treba premýšlať,ako si pochutiť aj teplom jedle,a pritom znovu a znovu nedoplňať zásoby.Je fain,keď je v chladničke aspoň niečo,kuknem,a podla zloženia sa mi premietajú recepty,a hlavne inprovizácia.Keď začnem,ešte neviem,čo to bude,ak mam olej a muku,urobím zápražku,ak mam aj mlieko,urobím omáčku,podla korenín určím je príchuť.Raz som dal majorán,korenie,racsu,kus cukru,soľ,mal som 2 vajíčka,spracoval som cestovinu,bach do toho,začalo sa to podobať na bryndzové halušky,potom vyrovnať sladkú chuť s octom,a nádherný perkelt bol na svete.To len príklad,je veľa možnosti,ako píšeš,podľa toho,:co dum da:Nahodou je to zaujimave,a mňa to baví,nie je umenie uvariť sviečkovú,keď mám kvalitné hovedzie,vyberanú zeleninku,super smotanu,a pripravený knedlík ako prílohu.Niekedy sú len brambory,ale keď ich hodime do truby,nasolené a posypané rascou,mňam.Citite tú vôňu.Dobrú chuť
Upravil/a: zbyndo
0 Nominace Nahlásit |
Pokud mám doma vejce, brambory, sýr, zeleninu, houby apod., tak z toho lze vždy něco v podobě bašty vytvořit! 🙂
WOE!!!! Tak já se smolím s odpovědí – a pak zamčená otázka! :( Tady přeci spěch se zamknutím nemá smysl nebo ano?
No co jsem měl dělat, když první dvě odpovědi byly „ano, ano“. Jasně blbě položená otázka. Až pak někdo pochopil. Z toho si nic nedělej, mně se už to stalo mnohokrát.
Anebo jsem pracně sepsal dlouhý příspěvek a mezitím nějaký blbec otázku smazal. No, co naděláš. Ale jestli máš nějaký výtečný recept vetřelecký, sem s ním!
Kuřstejk alá Aliendrone!
Mražený kuřízek dobře osol, pomatlej dijonskou hořčicí a adžikou a dej do mikrovlnky rozmrazit. (protože jsem to objevil sám, dal jsem tomu název „mikromarinování“, ale kdo ví, nejspíš už to někdo objevil přede mnou, jako ostatně hodně věcí). :)
Po rozmražení normálně naklepej, opeři nikoliv obyč. pepřem, ale
směsí „7 pepřů“ od Vitany (jsou to kuličky, budeš potřebovat mlýnek
na pepř) a normálně osmaž. Pak výsmah LEHCE pocukruj hladkou moukou, nech
zapražit a do finále to podlej ústřicovou omáčkou – oyster sauce,
trochou grilovacího koření a nech zlehka probublat. (aby byl „výživný“
sosík) Ideální je k tomu vařený brambor (oloupej během rozmražování,
nakrájej na malé kousky, abys je nemusel dlouho vařit), ale dá se to
i s chlebem nebo jen tak, když je jeden línej, znáš to. Pak můžeš
chlebem vytřít pánvičku s výpekem – tedy pokud nejsi z těch, co
smaží stejk ve 2 litrech oleje. ;) :D
Úpo NEJ je ale smažit na vepřovém SÁDLE (ideálně domácím, ale
i kupovaný je MNOHEM LEPŠÍ, než nejjakostnější olej) – to je prostě
BEST!!!
Jestli máš v zásobě mražený nakrájený šnytlík nebo kadeřavou petrželku (ještě lépe čerstvé), můžeš „pro oko“ posypat. V pohodě zmákneš do 30 minut!
Takové recepty dělám obvykle mezi 2–4 ráno, kdy se mi nechce oblékat a jít někam na jídlo nebo na nákup (stejně tou dobou mají regály poloprázdné a třeba čerstvé pečivo uvidíš až kolem 6:00) :(
Tímhle způsobem jsem „vylepšil“ klasický kuřstejk na úplně jiný level (hlavně to dělá ta adžika myslím), celkem dobré žraso. Jenže fakt je, obvykle se spokojím s otevřením konzervy a sežeru ji studenou. Navíc…
Mám podezření, jestli v tom „mňam, to mi to chutná“ nehraje roli fakt, že když už se k tomu rozhoupu, jsem obvykle ve stavu, kdy bych mrtvýmu sežral nohu a vypil oko! ;) :D :D
To je taková červená jemně pálivá (pro mne ;):D) pasta/kečup odněkud z Ruska nebo Gruzie či tak nějak. Hodně to kupují Rusmeni. http://babinet.cz/clanek-17588-univerzalni-zazrak-z-gruzie-adzika.html
Tahle https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001130365171 je ovšem ne moc dobrá, fajné jsou ty z rusmeny vedených prodejen, popřípadě v SAPA.
Ty jsi fakt pako. Kuřstejk? Normálně stejky nekouřím, ale za pokus to stojí. Máte ale vy vetřelci divné způsoby. Jinak ale většinu složek doma běžně nemám. Nenaruší to účinnost slizu a krve, co by molekulární kyseliny?
To já taky „ízky“ nekouřím. Ty jo? ;) :D :D
Hele, až na tu adžiku (sám to znám teprv pár let) a „7pepřů“ od Vitany mi neříkej, že „nemáš většinu“ – co teda MÁŠ? Já mám zpravidla na skladu JEN mražené/konzervované či jinak „časově odolné“ věci. Ale brambory asi máš, zelený si pokud vím pěstuješ na okně, omastek také nějaký vykouzlíš a dijonskou hořčici, no dobrá, někomu nejede. Ale dá se to i bez ní – ta adžika je podle mne klíčová, aby to mělo grády. Je laciná (cca pade) a VYDRŽÍ DLOUHO i mně (obvykle dáváš jen malé množství) – a to já to cpu skoro do všeho – od poblívek až po guláš! A až vyzkoušíš na stejk „7pepřů“, na normální pepř ZAPOMENEŠ, to mi věř!!!
Prostě jsi prdlaj experimetální chemik, co můžu čekat od majitele Keplerových palíren a kvasíren a.s., žejo… :(
Jen děffky, hazard – orgie, Keplera vytrhnou z letargie! Sakra, celkem se to rýmuje, takže to BUDE PRAVDA!! ;) :D :D
Jinak já odpovím na otázku: Občas si dám k obědu na chatě nějakou hotovku, např. jako jsou na „hotovky.cz“ jako párek s fazolema, guláš v konzervě, brambory a k tomu lančmít (=lunchmeat), v létě na chatě to stačí. Stejně člověk celý den tráví u řeky, sluní se…, odpočívá na dovolené…
Také tady máme v mrazničce pizzu (hotová, zmražená). To je také rychlé jídlo (stačí ohřát v troubě).
A občas si koupím buchtičky (v učňovské pekárně), bez náplně a
k tomu se udělá řídký vanilkový pudink a mám 2 dny sladký oběd,
právě teď to mám, je to příjemná změna (jinak diabetik nejsem).
Přesně tohle jídlo tady měli (kromě jiných běžných) v restauraci a já
jsem si to dal a pochutnal jsem si!
Občas si prostě dám něco sladkého i k obědu (a k tomu běžnou
polévku – teď mám hráškovou).
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |