Avatar uživatele
hanny 2

V sobotu má být krásně,chystáme se na zahradě grilovat.Poradíte nějaké specialitky?A jaké maso nejraději grilujete?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? anonym, dědapetr, anonym, Hykam, anonym před 4579 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Já mám moc ráda kuřecí křidýlka a krkovici ,bůček.Marinády dělám vždy tak,co dům dá.Jen na křidýlka stále stejnou,to je sójovka,česnek,med,chi­lli,sůl,pepř.Na ostatní maso improvizuji,je to dobrý vždy.Nesmí mi tam ovšem chybět česnek a chilli,to my moc rádi.Pro děti bez pálivého koření.Přidávám různé hořčice,někdy pivko,na bůček zahřeji olej dám česnek,vinný ocet,cukr,sůl,pep­ř,zahřeju do zhnědnutí,pak tím jednotlivé porce potírám.Už se taky těším..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

U nás ve ValMezu prodávají supr kuřecí klobásky, přímo na gril. Pak není špatný kuřecí prsní řízek, samozřejmě naložený ve vlastní marinádě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hykam

Krkovice, bůček, vedle do udírny nějakou klobásku, kuřátko na rožni, živáňská, kejtička …
Pořídili jsme si teď do krbu žulovou desku, tak se trochu rozšířili možnosti akorát tam trochu chybí ten nezdravý dehet, to co dělá grilku grilkou, ale takové vajíčko podložené krásně opečenou, křupavou slaninkou.. mňam :-p
Vyborná je i cibule, paprika, žampióny, jenom cuketě jsme nepřišli na chuť ať jsme ji zkoušeli na několik způsobů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Nejraději grilujeme selátko.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Hanny, ja poradim prilohu. Kdyz griluji , tak vetsinou zvu naraz 10 i vice lidi. Nemam rada, kdyz se mi trousi kamaradi po 2, tak je zvu vzdy naraz. 🙂
Mam zname – ruzne masozravce. Nakladam jak kureci, tak krkovici .
Nepodavam ale s chlebem, nebo bagetou, ale koupim tak 2–3 kg mensich brambor. ty omyji a dam do alobalu. Po 1 kousku . Na ten brambor dam na spicku noze sul a na spicku noze maslo. Zabalim do alobalu ten brambor – syrovy se soli a tim maslem. Takhle zabalim vsechny ty brambory. Tak , aby maslo nevyteklo. Dam na plech a pece se podle velikosti brambor tak 50 – 60 minut pri 220 st. Rano uz si pripravim dalsi prilohu : do misy vyskrabu 5 tvarohu ve vanicce ( tucne ) 🙂 , k tomu vyliji 1 smetanu ke slehani , sul, 1 cibuli na jemnoucko nakrajenou a hodne pazitky. Na drobno nakrajenou. Zamicham.
Pak , kdyz uz bude maso hotove dam misu na stul na terasu , na prkenko prinesu varici plech s bramborami a na dalsi misu dam ugrilovane maso. Kazdy se obslouzi sam. Delam to uz leta a opravdu osvedcene. Da to trochu prace , ale vypada a chutna to krasne.
Brambory si z alobalu vyndame na talir – brambor v puli rozkrojime a na to salatovou lzici z te misy dame tvaroh. Vedle na stejny talir masicko a preji vam dobrou chut.
Dulezite je to nacasovat tak, aby maso bylo hotove na grilu stejne s bramborami z trouby. Po 40 min. zkuste ty brambory. Opatrnr ( jsou varici ) rozbalte jednu a propichnete nozem. Tak zjistite, kolik zhruba jeste potrebuji casu. -iv-

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek