Já mám moc ráda kuřecí křidýlka a krkovici ,bůček.Marinády dělám vždy tak,co dům dá.Jen na křidýlka stále stejnou,to je sójovka,česnek,med,chilli,sůl,pepř.Na ostatní maso improvizuji,je to dobrý vždy.Nesmí mi tam ovšem chybět česnek a chilli,to my moc rádi.Pro děti bez pálivého koření.Přidávám různé hořčice,někdy pivko,na bůček zahřeji olej dám česnek,vinný ocet,cukr,sůl,pepř,zahřeju do zhnědnutí,pak tím jednotlivé porce potírám.Už se taky těším..
6Kdo udělil odpovědi palec? Andělé, hanny 2, anonym, Hykam, briketka10, anonym
před 4597 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U nás ve ValMezu prodávají supr kuřecí klobásky, přímo na gril. Pak není špatný kuřecí prsní řízek, samozřejmě naložený ve vlastní marinádě.
0 Nominace Nahlásit |
Krkovice, bůček, vedle do udírny nějakou klobásku, kuřátko na rožni,
živáňská, kejtička …
Pořídili jsme si teď do krbu žulovou desku, tak se trochu rozšířili
možnosti akorát tam trochu chybí ten nezdravý dehet, to co dělá grilku
grilkou, ale takové vajíčko podložené krásně opečenou, křupavou
slaninkou.. mňam :-p
Vyborná je i cibule, paprika, žampióny, jenom cuketě jsme nepřišli na
chuť ať jsme ji zkoušeli na několik způsobů.
0 Nominace Nahlásit |
Hanny, ja poradim prilohu. Kdyz griluji , tak vetsinou zvu naraz 10 i vice
lidi. Nemam rada, kdyz se mi trousi kamaradi po 2, tak je zvu vzdy naraz.
🙂
Mam zname – ruzne masozravce. Nakladam jak kureci, tak krkovici .
Nepodavam ale s chlebem, nebo bagetou, ale koupim tak 2–3 kg mensich brambor.
ty omyji a dam do alobalu. Po 1 kousku . Na ten brambor dam na spicku noze sul
a na spicku noze maslo. Zabalim do alobalu ten brambor – syrovy se soli a tim
maslem. Takhle zabalim vsechny ty brambory. Tak , aby maslo nevyteklo. Dam na
plech a pece se podle velikosti brambor tak 50 – 60 minut pri 220 st. Rano
uz si pripravim dalsi prilohu : do misy vyskrabu 5 tvarohu ve vanicce ( tucne )
🙂 , k tomu vyliji 1 smetanu ke slehani , sul, 1 cibuli na jemnoucko
nakrajenou a hodne pazitky. Na drobno nakrajenou. Zamicham.
Pak , kdyz uz bude maso hotove dam misu na stul na terasu , na prkenko prinesu
varici plech s bramborami a na dalsi misu dam ugrilovane maso. Kazdy se
obslouzi sam. Delam to uz leta a opravdu osvedcene. Da to trochu prace , ale
vypada a chutna to krasne.
Brambory si z alobalu vyndame na talir – brambor v puli rozkrojime a na to
salatovou lzici z te misy dame tvaroh. Vedle na stejny talir masicko a preji
vam dobrou chut.
Dulezite je to nacasovat tak, aby maso bylo hotove na grilu stejne s bramborami
z trouby. Po 40 min. zkuste ty brambory. Opatrnr ( jsou varici ) rozbalte
jednu a propichnete nozem. Tak zjistite, kolik zhruba jeste potrebuji
casu. -iv-
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |