Avatar uživatele
nyjono

Svařujete čerstvé – syrové mléko? Nepasterované.

Mám doma čertvé mléko, svaření prodejci na farmě doporučují. Je to ale nutné? Potřeba?
Nebo to je pro jistotu, tak jako lepší, ale ne nutně.
Jak to máte vy?

Zajímavá 0 před 1269 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Svařené mléko od dětství nenávidím. Ale tehdy to bylo nutné, protože pasterované ještě nebylo. I přes sebelepší hygienu při dojení se může mléko kontaminovat mikroorganismy. Dokonce si myslím, že když se někdo pos… po vypití mléka přímo od krávy, není to tím, že má více tuku. Pasterované smetany můžu vypít kolik chci, aniž bych do mísy věnoval šlehačku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

K syrovému mlíku mám přístup v mlékomatu. Ze zdravotních důvodů by se mělo nechat převařit. Nedělám to, protože druhou půlku mlíka, která mi zbude po vypití první půlky, nechávám zkysnout na kyšku a to by s převařeným mlékem šlo o dost hůře.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Reganois

V žádném případě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Ano.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1155 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek