Avatar uživatele
Wortygen

Stane se mi něco?

Stane se mi něco , když vypiju sklenici octa?
Doplňuji:
Co dělat , když mě strašně pálí jícen a sliznice po vypití octa.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4348 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
MonkeyKing

Pozvracíš se!
Doplňuji:
Pochybuji že ti to bude chutnat!!!!

Upravil/a: MonkeyKing

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Michal Kole

v lepším případě skončíš na záchodě, v horším v nemocnici

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

nepozřeš ho :(
nebo už jsi ho vypil ??
Doplňuji:
http://www.you­tube.com/watch?v=Xwedh-X3BJY
to byly jen 2 štamprdličky brr­..

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Existují tři druhy octů, které se běžně používají: jablečný, bílý, destilovaný ocet a vinný ocet, který je častěji jako koření používán a který, stejně jako bílý destilovaný ocet, obsahuje kyselinu acetonovou.

Bílý destilovaný ocet škodí organizmu. Ničí rychle červené krvinky a vede k anémii (chudokrevnosti). Dále narušuje zažívací proces tím, že ho zpomaluje a zabraňuje správné asimilaci potravy. Tento ocet (C2H4O2) je produkt vzniklý kvašením kyselých alkoholických tekutin, jako například zkvašeného vína a sladových nápojů, a nazývá se potom vinný a sladový ocet. Bílý destilovaný ocet se svým vysokým obsahem kyseliny acetonové je používán nejčastěji.

Ocet vyrobený z jablek je známý jako jablečný ocet. Obsahuje kyselinu maleinovou (C4H6O5), která je přírodní, organickou součástí jablek, podílející se na zažívacím procesu.

Ocet, který se vyrábí kvašením vína, obsahuje průměrně 3 až 9% kyseliny acetonové a malé množství kyseliny tartarinové

Je známo, že kyselina acetonová v octě je jednou z příčin tvrdnutí jater (cirhózy), dvanácterníkových a jiných vředů.

http://www.zdra­vinadlani.cz/zdra­vi_na_dlani/kni­hy/zeleninove_sta­vy/5313-cerstve_stavy_13_o­cet.htm

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Máš jediný rozumný důvod, proč to chceš udělat? Podle mne je pěkná hovadina do sebe lít něco, co slouží jako dochucovadlo, a to hned po celých sklenicích. Chce to lékaře, jenom s jeho specializací si nejsem zatím jista.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-delat-kdyz-nekdo-vypije-sklenici-octa-a-pali-ho-sliznice

Další jeden,co musí všechno zkusit:

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Uzumakyeli

Může se stát ale také nemusí;)) zaleží na tom kolik množství vypiješ;)
Doplňuji:
Jít k doktorovy nejlépe;)

Upravil/a: Uzumakyeli

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Zkus to a dej vědět.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Protiva

Co by se mělo stát, to se stane. Budeš se tvářit kysele.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

hanulka11: prosím pěkně, kyselina ACETONOVÁ NE, to si někdo zase vymyslil svoji chemii… nic takového neexistuje, kyselina octová, systematicky kyselina ethanová – budiž, ale tohle fakt ne – jako vystudovanému chemikovi se mi otevírá kudla v kapse, jak někdo napíše paskvilní článek o tom, jak nějaká kyselina působí div ne radioaktivně a přitom ani neumí napsat její název, no a korunu tomu dá „překladatel“…

před 4348 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek