Avatar uživatele
Kepler

Setkali jste se někdy s tím, že menší obchody zpočátku nabízely velmi chutné výrobky a pak se jejich kvalita zhoršila?

Příklad: v jednom uzenářství zpočátku velmi dobré párky a po roce to bylo vhodné leda pro psy. Nebo ve firemním pekařském obchodu nejdřív vynikají bramborový chleba a pak se to vyvinulo v nejhorší sortu. Šlo o menší kšefty zásobované regionálními výrobci.
To jsou opravdu takovými blbci, co věří, že si takto zákazníky udrží?

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? ivzez, da ny, aliendrone, Kajoch, Hufnágl před 1516 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hufnágl

Setkávám se dodnes, ale za (ne)kvalitu nemůžou až tak prodejci, jako výrobci, kteří se honosí značkou kvality, ale tu získali, když ještě vyráběli poctivé výrobky, lidi nalákali a časem snižovali kvalitu a dokonce i gramáže. Člověk musí poctivý výrobek hledat s lupou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

To je v „českém kapitalismu“ věc normální. A nejen v potravinářství. „Brát lidi na hůl“ je věc úplně běžná. Prostě vydělat tady a teď. Krátkozraké vidění českých podnikatelů. Prodat co nejvíce výrobků hned poprvé, protože podruhé už si to málokdo koupí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Ano. Máme takové malé řeznictví. Maso fajn, na salámy, párky, klobásy
má skvělé dodavatele (výrobce), kteří drží kvalitu/chuť.
Mívali chutné jitrnice. Poslední 2 roky je v nich snad jen sádlo a houska :(
Jejich mleté maso je plné tuku. Jeho šunka kdysi získala ocenění, neriskuji :)
(Kdysi šidil děd, šidil táta a pořádně. Posledních 10 let šidí syn s matkou).

Chodím jinam. Řeznictví je v provozu 4 roky. Kvalita stabilní, stále vylepšuje.

I s pekařstvím mám podobnou zkušenost. Sladké výrobky se začaly zmenšovat
a náplně ubývat, cena stoupat. Ani v cukrárnách si nepochutnáme.
Pouze jediná v kraji si drží laťku. O….. začala pompézně, nyní jen drahé,
nechutné nic. Hera, ztužený tuk a palmový, mi nechutnají. Náplně nastavované,
ovoce nikde, cena šílená. Peču raději doma. Vím, co jím.
V jiných pekařstvích kupuji chléb kváskový a slané pečivo.
V dalším žitný chlebík (novinka) či placku. Zlepšuje se nabídka od regionálního,
roky osvědčeného dodavatele. Kvalitu a dobré jméno v konkurenci stále udržuje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nevěří, že si takto dokáží udržet zákazníky, ale když skončí jeden výrobce,
těžko dnes shánějí adekvátní náhradu.

Mám podobnou zkušenost s malým řeznictvím-uzenářstvím. Skončili jim dva pražští dodavatelé,
teď dovážejí od Plzně a kvalita je horší.

S pekařstvím mám dobrou zkušenost > je to firemní prodejna, nabízí jen vlastní výrobky.

Podobnou zkušenost mám i s některými dalšími výrobky ve všech obchodech. Když výroba
začínala, byly to špičkové produkty, po zavedení na trh, se kvalita rapidně zhoršila.

Nebo někdejší cukrovinky se poté, co jejich výrobu převzala Sedita, už skoro nedají jíst.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RyuzakiKate

Nevzpomenu si na konkrétní případ, ale děje se to i v restauracích a kavárnách postupem času… Nejen z tohoto důvodu si raději všechno, co jde, dělám doma.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kajoch

Docela smutná realita dnešní doby.Vyrobím kvalitní uzenářský výrobek,získám spoustu odběratelů a posléze tento výrobek začnu postupně oj..bávat.Nic nového a bohužel ani překvapivého.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Ano, setkával jsem se s tím, kudy jsem se pohnul. zpočátku jsem se domníval, že jsem rozmlsaný a proto už mně nějaký produkt PO ČASE NECHUTNÁ, TAKŘÍKAJÍC SE MNĚ PŘEJÍ (TY VELKÁ PÍSMENA NECHÁPU, NO CO UŽ…). Ale pak mi došlo, že KAŽDÝ JEDEN PODNIKATEL nejprve prodává poctivé zboží za adekvátní odměnu, aby tímto svým přístupem nalákal poctivého zákazníka a když už má dojem, že má odbyt zboží jistý, ZAČNE KRÁST. Jenže mu v té jeho „pracovní vytíženosti“ jaksi utíká, že lůza, která k němu chodí, se dávno nedá nazývat poctivým zákazníkem. Jenže tahle lůza je pro byznys novopečeného podnikatelského zlodějíčka NEJVĚTŠÍM NEBEZPEČÍM. Takže jak z odpovědi vidno, karma je pro každého a tobě Keplere doporučím – přestaň nakupovat, až přestane chutnat! (;

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Ano, je to úplně BĚŽNÉ. A NE, nejsou to blbci, jen si naivně mysleli, že se dá seriózně podnikat v našem prasoidním systému. ;) :D :D

Nebudu to rozebírat, kdo ví, ten chápe a těm ostatním co nadávají na „blbé a hamižné podnikatele“ se to NEDÁ v krátkosti vysvětlit. (Ukroutili by si hlavy samým podivováním „to si snad děláš srandu, to jako FAKT?“) :(

Čímž pochopitelně nevylučuji možnost „podnikatelského lempla“, ovšem ruku na srdce – KDO se na podnikání dá s tím (myslím od začátku), že bude SYSTEMATICKY šidit, okrádat, zatloukat příjmy, podvádět, podplácet atd.? Nene Keplere, tak to není. Jen si mysleli, že když budou poctivě a usilovně makat s tím, že MAJÍ co konkurenčně nabídnout, že to stačí. ;) :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
agentpv

Nedávno jsme v jedné restautaci chválili dobré jídlo a velké porce. A číšník odpověděl: „No to víte, jsme nová hospoda…“

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek