Příklad: v jednom uzenářství zpočátku velmi dobré párky a po roce
to bylo vhodné leda pro psy. Nebo ve firemním pekařském obchodu nejdřív
vynikají bramborový chleba a pak se to vyvinulo v nejhorší sortu. Šlo
o menší kšefty zásobované regionálními výrobci.
To jsou opravdu takovými blbci, co věří, že si takto
zákazníky udrží?
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? ivzez, da ny, aliendrone, Kajoch, Hufnágl před 1516 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Setkávám se dodnes, ale za (ne)kvalitu nemůžou až tak prodejci, jako výrobci, kteří se honosí značkou kvality, ale tu získali, když ještě vyráběli poctivé výrobky, lidi nalákali a časem snižovali kvalitu a dokonce i gramáže. Člověk musí poctivý výrobek hledat s lupou.
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, Kepler
před 1516 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To je v „českém kapitalismu“ věc normální. A nejen v potravinářství. „Brát lidi na hůl“ je věc úplně běžná. Prostě vydělat tady a teď. Krátkozraké vidění českých podnikatelů. Prodat co nejvíce výrobků hned poprvé, protože podruhé už si to málokdo koupí.
0 Nominace Nahlásit |
Ano. Máme takové malé řeznictví. Maso fajn, na salámy, párky,
klobásy
má skvělé dodavatele (výrobce), kteří drží kvalitu/chuť.
Mívali chutné jitrnice. Poslední 2 roky je v nich snad jen sádlo a houska
:(
Jejich mleté maso je plné tuku. Jeho šunka kdysi získala ocenění,
neriskuji :)
(Kdysi šidil děd, šidil táta a pořádně. Posledních 10 let šidí syn
s matkou).
Chodím jinam. Řeznictví je v provozu 4 roky. Kvalita stabilní, stále vylepšuje.
I s pekařstvím mám podobnou zkušenost. Sladké výrobky se začaly
zmenšovat
a náplně ubývat, cena stoupat. Ani v cukrárnách si nepochutnáme.
Pouze jediná v kraji si drží laťku. O….. začala pompézně, nyní jen
drahé,
nechutné nic. Hera, ztužený tuk a palmový, mi nechutnají. Náplně
nastavované,
ovoce nikde, cena šílená. Peču raději doma. Vím, co jím.
V jiných pekařstvích kupuji chléb kváskový a slané pečivo.
V dalším žitný chlebík (novinka) či placku. Zlepšuje se nabídka od
regionálního,
roky osvědčeného dodavatele. Kvalitu a dobré jméno v konkurenci stále
udržuje.
0 Nominace Nahlásit |
Nevěří, že si takto dokáží udržet zákazníky, ale když skončí
jeden výrobce,
těžko dnes shánějí adekvátní náhradu.
Mám podobnou zkušenost s malým řeznictvím-uzenářstvím. Skončili jim
dva pražští dodavatelé,
teď dovážejí od Plzně a kvalita je horší.
S pekařstvím mám dobrou zkušenost > je to firemní prodejna, nabízí jen vlastní výrobky.
Podobnou zkušenost mám i s některými dalšími výrobky ve všech
obchodech. Když výroba
začínala, byly to špičkové produkty, po zavedení na trh, se kvalita
rapidně zhoršila.
Nebo někdejší cukrovinky se poté, co jejich výrobu převzala Sedita, už skoro nedají jíst.
0 Nominace Nahlásit |
Nevzpomenu si na konkrétní případ, ale děje se to i v restauracích a kavárnách postupem času… Nejen z tohoto důvodu si raději všechno, co jde, dělám doma.
0 Nominace Nahlásit |
Docela smutná realita dnešní doby.Vyrobím kvalitní uzenářský výrobek,získám spoustu odběratelů a posléze tento výrobek začnu postupně oj..bávat.Nic nového a bohužel ani překvapivého.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, setkával jsem se s tím, kudy jsem se pohnul. zpočátku jsem se domníval, že jsem rozmlsaný a proto už mně nějaký produkt PO ČASE NECHUTNÁ, TAKŘÍKAJÍC SE MNĚ PŘEJÍ (TY VELKÁ PÍSMENA NECHÁPU, NO CO UŽ…). Ale pak mi došlo, že KAŽDÝ JEDEN PODNIKATEL nejprve prodává poctivé zboží za adekvátní odměnu, aby tímto svým přístupem nalákal poctivého zákazníka a když už má dojem, že má odbyt zboží jistý, ZAČNE KRÁST. Jenže mu v té jeho „pracovní vytíženosti“ jaksi utíká, že lůza, která k němu chodí, se dávno nedá nazývat poctivým zákazníkem. Jenže tahle lůza je pro byznys novopečeného podnikatelského zlodějíčka NEJVĚTŠÍM NEBEZPEČÍM. Takže jak z odpovědi vidno, karma je pro každého a tobě Keplere doporučím – přestaň nakupovat, až přestane chutnat! (;
0 Nominace Nahlásit |
Ano, je to úplně BĚŽNÉ. A NE, nejsou to blbci, jen si naivně mysleli, že se dá seriózně podnikat v našem prasoidním systému. ;) :D :D
Nebudu to rozebírat, kdo ví, ten chápe a těm ostatním co nadávají na „blbé a hamižné podnikatele“ se to NEDÁ v krátkosti vysvětlit. (Ukroutili by si hlavy samým podivováním „to si snad děláš srandu, to jako FAKT?“) :(
Čímž pochopitelně nevylučuji možnost „podnikatelského lempla“, ovšem ruku na srdce – KDO se na podnikání dá s tím (myslím od začátku), že bude SYSTEMATICKY šidit, okrádat, zatloukat příjmy, podvádět, podplácet atd.? Nene Keplere, tak to není. Jen si mysleli, že když budou poctivě a usilovně makat s tím, že MAJÍ co konkurenčně nabídnout, že to stačí. ;) :)
0
před 1516 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nedávno jsme v jedné restautaci chválili dobré jídlo a velké porce. A číšník odpověděl: „No to víte, jsme nová hospoda…“
0
před 1515 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek